Ana SayfaYaşamSağlıkSmoothie Nedir? Nasıl Yapılır?

İlgili Postlar

Smoothie Nedir? Nasıl Yapılır?

Tatlı ve besleyici özelliğe sahip olması içeceğin tercih edilme nedenlerinden biri olan smoothie soğuk bir içecektir. Şu sıralar Ramazan ayı içerisindeyiz. Tok tutma özelliği olan ve besleyici nitelikte olması işimizi kolaylaştırabilir. Peki smoothie nedir? Nasıl yapılır? Faydaları neler? Hepsi ve daha fazlası haberimizde…

Smoothie Nedir?

Meyve ve sebzelerle yapılan; destekleyicilerle zenginleştirilen; yağlı tohum, yulaf ezmesi, keten tohumu yağı gibi bir çok besin grubu üyesi besinlerle öğününüzü güzelleştiren smoothie soğuk bir içecektir. 1900’lü yıllardan bu yana özellikle Brezilya, Arjantin gibi tropikal bölgelerde tüketilmeye başlanan smoothie, kısa sürede dünyaya yayılmıştır. Tatlı ve besleyici özelliğe sahip olması içeceğin tercih edilme nedenlerinden biridir. Önemli özelliği katı ile sıvı arasında yoğun kıvamda olması ve kararında karıştırılmasıdır. Fazla karıştırdığınız zaman meyve suyuna döner. İçerisinde meyve ve isteğe göre sebzeleri barındırdığından arındırıcı ve besleyicidir. 

Dilara Koçak Kimdir?

Smoothie’nin Faydaları Nelerdir?

  • Günlük meyve ve sebze ihtiyacınızı karşılamanıza yardımcı olabilir
  • Kolay hazırlanabilir, pratiktir. Zamanınızın size kalmasını sağlar
  • Doğru hazırlama yöntemi ve doğru bir porsiyon ölçüsüyle kilo kaybına yardımcı olabilir.
  • İçerdiği vitamin ve minerallerle bağışıklık sistemini destekler.
  • Antioksidan içeriğiyle vücudun detoks sistemine yardımcı olur.
  • Kişisel sağlık hedeflerinizi karşılamaya yardımcı olabilir. Eğer gün içinde yeterli kalsiyum alamıyorsanız, süt ve süt ürünleriyle smoothie tercih edebilirsiniz. Yeteri kadar protein alamıyorsanız smoothie’lerinizi protein içeren besinlerle zenginleştirebilirsiniz.
  • Kolay sindirimi sayesinde midenizi dinlendiriyor hem de yüksek hacimleriyle beraber doygunluk hissine çok daha rahat bir şekilde ulaşmanıza yardımcı olur.
  • Meyve ve sebzelerin yüksek antioksidan kapasitesiyle daha güzel bir cilde sahip olmanızı sağlar.
  • Tatlı isteğinizi sağlıklı bir alternatife dönüştürmenin iyi bir alternatifidir.

Smoothie Sizi Tok Tutar…

Smoothie’ler hafif ve meyveli karışımlardan koyu yeşil yapraklı sebzelere kadar oldukça geniş bir yelpazedeki besinleri içerebilir. Dolayısıyla asıl soru en doğru zamanın hangisi olduğu değil, günün belirli saatlerinde hangi besinlerin daha doğru olduğudur.

Yeşil smoothie için en güzel öğüne hoşgeldiniz! Makro ve mikro besin ögeleri açısından dengeli bir smoothie yaratmak sizin elinizde. 1 avuç ıspanak, yarım yeşil elma, yarım limon suyu, 2 ceviz, yarım çay kaşığı zencefil tozuyla hazırlayacağınız yeşil smoothie sizi uzun süre tok tutacak.

Smoothie Nasıl Yapılır?

Smoothie’ye eklenen ürünler ısıya maruz kalmadıkları için besinleri doğal yollardan alıyorsunuz. Bu özel karışımlarla mevsimin taze sebze ve meyvelerini daha neşeli hale getiriyor, tatlarını değiştirebiliyorsunuz. Herhangi bir çeşitte smoothie hazırlamak için birkaç temel unsura sahip olmanız gerekir:

Meyve ve / veya sebze

Yoğurt, yulaf ezmesi, tahıl, kuruyemiş gibi koyulaştırıcılar

Süt veya meyve suyu gibi harmanlamaya yardımcı olan bir sıvı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler