Ana SayfaKimdirSezen Cumhur Önal Kimdir?

İlgili Postlar

Sezen Cumhur Önal Kimdir?

Ünlü isimler arasında yer alan Sezen Cumhur Önal Kimdir? Sezen Cumhur Önal Nerede Doğdu? Sezen Cumhur Önal Aslen Nereli? Sezen Cumhur Önal Hangi Burç? Hepsi ve daha fazlası haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Sezen Cumhur Önal Nerede Doğdu? Sezen Cumhur Önal Aslen Nereli? Sezen Cumhur Önal Hangi Burç?

29 Ekim 1938 tarihinde Antalya’da dünyaya geldi. Sezen Cumhur Önal Aslen İstanbulludur. Sezen Cumhur Önal Akrep Burcudur.

Sezen Cumhur Önal Kimdir?

1958 yılında daha 20 yaşında gazeteciliğe başlayarak kariyerine ilk adımları attı. Tercüman Gazetesi’nde muhabirlik yaptı. 1960’da İstanbul İl Radyosu’nda “Plaklar Arasında” programı ile radyo yayıncılığı yaparak, radyo sektörüne el attı.

1985’ten itibaren TRT ‘nin sevilen programı olan “Müzik Yelpazesi”ni hazırlayıp sundu. Sezen Cumhur Önal’a Türkçe kullanımından ötürü “Türk Dil Kurumu Onur Ödülü” verilmiştir. Sezen Cumhur Önal “Devlet Sanatçısı” ünvanıyla onurlandırılmıştır. Fransa ve İtalya hükümetleri tarafından “Sanat Şövalyesi Madalyası” ile ödüllendirilmiştir. Türk şarkıcılara yaptığı aranjmanlardan “Aşk Eski Bir Yalan” ile 1 milyon adet satmıştır ve şarkıya 2 film çekilmiştir. Eserin aranjmanı ise orijinalinden daha fazla satmayı başarmıştır. Sezen Cumhur Önal “Melankoli Ne Güzelsin” bir İtalyan şarkıcının plağa okuduğu ilk Türkçe şarkıdır.

2002 yılında Çocuklar Duymasın adlı televizyon dizisinin bir bölümünde ve 2011 yılında da Yahşi Cazibe adlı televizyon dizisinin bir bölümün de oyunculuğu ile rol almıştır.

Sezen Cumhur Önal’ın aranjman Yaptığı Şarkılar:

“Kalbim Bir Pusula” (Taka Takata)

“Deli Kalbim”

“Seni Bekliyorum”

“Esmerler Başkadır”

Sezen Cumhur Önal’ın Birlikte Çalıştığı Şarkıcılar:

“Peppino di Capri”, ” Mina”, “Tony Cuchiara”, “Peppino Gagliardi”, “Elsa Quatra”, “Mario Zelinotti” ve “Luigi Tenco”, “Johnny Hallyday”, ” Patricia Carli”, “Tanju Okan”, “Berkant”, “Özdemir Erdoğan”, “Selçuk Ural”, “Ertan Anapa”, “Kamuran Akkor”, “Ayten Alpman”, “Füsun Önal”, “Rana Selçuk Alagöz”, “Mehmet Taneri”, “Yavuz Özışık”, “Nilüfer” ve “Mavi Çocuklar”

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler