Ana SayfaKimdirSevcan Orhan kimdir?

İlgili Postlar

Sevcan Orhan kimdir?

Türk halk müziği sanatçısı Sevcan Orhan kimdir? Başarılı sanatçının kariyeri ve özel hayatına dair bilinmeyenleri bir araya getirdik. Detaylar Sevcan Orhan kimdir haberimizde…
Bugün Doğan Ünlüler

Sevcan Orhan nerede doğdu? Sevcan Orhan aslen nereli?

Usta ses sanatçısı Sevcan Orhan istanbul da dünyaya geldi. Aslen Erzincanlıdır.

Erzincanlı ünlüler

Sevcan Orhan şuan kaç yaşında? Sevcan Orhan hangi burç?

Sevcan Orhan şuan 34 yaşında ve aslan burcudur.

Sevcan Orhan Kimdir

Sevcan Orhan, Türk halk müziğinin yeni kuşak temsilcilerinden biri. Son yıllarda türküleri yorumlamasındaki başarı ile de dikkat çeken Orhan, geçtiğimiz Mart ayında Galatasaray’ın eski futbolcusu, Şimdilerin antrenör yorumcusu Hasan Şaş ile nişanlanarak gündeme bomba gibi düşmüştü. Aslen Erzincan’ın Çayırlı ilçesinin Yeşilyaka (şebge) köyünden olan Sevcan Orhan, 16 Ağustos 1982 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi.

Annesi ve babası da İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Çok küçük yaşlardan itibaren müziğe ilgi duyan Sevcan Orhan, 12 yaşında iken babasından başlama çalmayı öğrendi. İlkokulun ardından özel bir müzik okuluna giderek başlama, solfej, nota eğitimi ve repertuar dersleri almaya başladı.

Aynı zamanda ortaokul ve lise öğrenimini de tamamladı. Lise çağlarında Milliyet gazetesi tarafından düzenlenen “Liselerarası Türk Halk Müziği Yarışması”na katılarak derece elde etti. 1999 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümünde lisans eğitimine başladı. 2003 yılına geldi?inde ise üniversitedeki “Aşıklık Geleneği İçerisinde Aşık Mahzuni Şerif’in Yeri ve Önemi” isimli bitirme ödevini hazırlayarak “Ses Eğitimi Bölümü”nden üçüncülük derecesiyle mezun oldu. Üniversite yıllarında müzik eğitimine devam ederken “Nenni Bebek” isimli ilk solo albümünü 2000 yılında piyasaya sürdü. Üniversiteyi bitirmesinin ardından 2001 yılından itibaren müzik eğitimini tamamladığı okulunda öğrencilere solfej ve başlama dersleri vermeye başladı. Okul ile birlikte aynı zamanda konserler de vermeye başladı.

Sevcan Orhan’a menajer dopingi

2006 yılında TRT İNT, TRT TÜRK ve TRT AVAZ kanallarında 4 yıl süreyle canlı 23olarak yayınlanan “Tatlı Dile Güler Yüze” isimli müzik programında sunuculuk ve solistlik yaptı. Cem Radyo’da yayınlanan “SAZINDA USTALAR” isimli müzik programının sunuculuğunu üstlendi. Daha sonra 2010 yılında Cem Radyo’da “Sevcan Orhan Mikrofonda” isimli programda sunuculuk yaptı.

2012 yılında Star TV’de yayınlanan önceleri Ayşe Özyılmazel’in sunuculuğunu yaptığı programda, Ayşe Özyılmazel’in ayrılmasının ardından ünlü türkücü Alişan ile ‘Alişan ile Sevcan’ isimli sabah programının sunuculuğunu üstlendi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarında üslup ve repertuar dersleri verdi. Sevcan Orhan erken yaşlarda başladığı müzik yaşamı boyunca yurt içinde ve yurt dışında birçok konser ve festivallerde sahne aldı.

Sevcan Orhan, 2006 yılında başlama sanatçısı Ümit Yılmaz ile evlendi. Bir süre sonra boşandı.

Sevcan Orhan Albümleri

  • 1999 – Yağmur Gözyaşım
  • 2000 – Nenni Bebek
  • 2003 – Bir Türküydü Yaşamak
  • 2008 – Adı Aşk
  • 2011 – Zemheriden Ötesi Bahar

2014 – Düşten Gerçeğe Programları:

Tatlı Dike Güler Yüze Ali?an & Sevcan

(2012-2013) Onur şan & Sevcan Orhan – Dillere Destan (2012-2013)

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler