Ana SayfaKimdirŞenay Lambaoğlu Kimdir?

İlgili Postlar

Şenay Lambaoğlu Kimdir?

“Aman Avcı” şarkısıyla çok sevilen Şenay Lambaoğlu kimdir? Şenay Lambaoğlu kaç yaşında? Şenay Lambaoğlu albümleri neler? Şenay Lambaoğlu aslen nereli? Şenay Lambaoğlu hangi burç? Şenay Lambaoğlu hakkında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken her şeyi sizin için bu yazımızda yazdık.

Şenay Lambaoğlu Kaç Yaşında? Şenay Lambaoğlu Aslen Nereli? Şenay Lambaoğlu Hangi Burç?

Şenay Lambaoğlu, 1 Ocak 1980 senesinde Almanya’nın Kiel şehrinde dünyaya gelmiştir. Aslen Almanyalı olan Şenay Lambaoğlu, Oğlak burcudur.

Şenay Lambaoğlu Kimdir?

Şenay Lambaoğlu küçük yaşta ailesiyle birlikte İstanbul’a yerleşerek eğitim hayatını İstanbul’da tamamlamıştır. Müziğe olan ilgisi çocuk yaşlara dayanan Şenay Lambaoğlu liseyi bitirdikten sonra “Pera Güzel Sanatlar Akademisinde Müzikal ve Drama Bölümü”nü kazanmıştır. Üniversiteden sonra İstanbul Üniversitesi Avrupa Topluluğu’na katılan Şenay Lambaoğlu, Selçuk Sun, Şenova Ülker, Yaz Baltacıgil gibi birçok başarılı caz sanatçısıyla çalışmıştır.

1997 yılında Boston’da Milli Bermeyo’le birlikte çalışma fırsatı yakalayan ve Şenay Lambaoğlu aynı dönemlerde Sheila Jordon’un Harward Üniversitesi’nde bir workshopa katılmıştır. 1998 senesinde ise “Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü”ne giren Şenay Lambaoğlu, 2002 senesinde Beck’s Big Band pojesinde caz solisti olarak yer almıştır.

2009 yılında İstanbul Caz Festivalinde Nilüfer Verdi ve Andreas Buchmann’la sahneye çıkan Şenay Lambaoğlu, 2012 senesinde ilk solo çalışması olan “İçimde Aşk Var” albümünü müzik severlerle buluşturmuştur. Başarılı sesiyle ön plana çıkan Şenay Lambaoğlu, geçtiğimiz sene yayınladığı “Rüyalarıma Gir” albümünün ardından, “Aman Avcı” adındaki Azeri türküsünü yeniden yorumlayarak dinleyicisiyle buluşturmuştur.

Şenay Lambaoğlu Albümleri

  • 2019 – Aman Avcı
  • 2018 – Rüyalarıma Gir
  • 2015 – Başka Türlü Bir Şey
  • 2014 – Zarf Tümleci

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler