Ana SayfaKimdirSelime Ciziri Kimdir?

İlgili Postlar

Selime Ciziri Kimdir?

Aşık Selime Ciziri kimdir? Selime Ciziri kaç yaşında? Selime Ciziri hangi burç? Selime Ciziri aslen nereli? Selime Ciziri Şarkıları neler? Aşık Selime Ciziri hakkında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken her şeyi sizin için bu yazımızda yazdık.

Selime Ciziri Aslen Nereli? Selime Ciziri Kaç Taşında Selime Ciziri Hangi Burç?

Selime Ciziri, 1 Ocak 1937 senesinde Cizre’de doğmuştur. Aslen Cizreli olan Selime Ciziri, Oğlak burcudur.

Selime Ciziri Kimdir?

Aşık Selime Ciziri 1938 yılında doğan Âşık Selim Ciziri’nin asıl adı Selim Sevimli’dir. Köy köy dolaşıp kalaycılık yapan Aşık Selim, bölgede dengbejlik ve kasidevanlık geleneğini yaşatmış daha sonra Karayolları Genel Müdürlüğü Cizre şubesinde işçi olarak çalışmış ve bu kurumdan emekli olmuştur.

Aşık Selime Ciziri ne zaman vefat etti?

2011 yılında vefat etmiştir

Aşık Selime Ciziri Hakkında Yapılan Film Ve Belgesel Çalışmları

 1-Dengê Evînê: Asîk Selîme Cîzîrî

Konusu: Dengê Evînê: Asîk Selîme Cîzîrî, Âşık Selime Ciziri’nin hayat hikayesini konu ediyor. Âşık Selime Ciziri, Cizre’de dengbejlik geleneğinden sonra kasidevanlık geleneğini de sürdürmüştür. Bu yönüyle Âşık Selime Ciziri, ozanlık ve kasidevanlığa büyük katkılar sağlar. Cizre edebiyat geleneğinin yaşatılmasına katkı sağlayan Âşık Selime Ciziri’ni hayatına odaklanılan belgelselde, Âşık Selime Ciziri’nin akrabaları ve yaşamına tanıklık edenlerin onun hakkındaki görüşlerine yer veriliyor.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler