Ana SayfaÜnlülerŞef Mehmet Yalçınkaya ve MasterChef Türkiye Ekibi Deprem Bölgesinde

İlgili Postlar

Şef Mehmet Yalçınkaya ve MasterChef Türkiye Ekibi Deprem Bölgesinde

6 Şubat tarihinde Türkiye’nin Doğu, Güneydoğu, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerini sallayan 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde 9 saat arayla yaşanan iki büyük deprem meydana geldi. Depremden etkilenen iller arasında Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Hatay, Diyarbakır, Malatya yer aldı. Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerinden gelen yardımlar depremzedelerin bulunduğu illerdeki afet bölgelerine akın etti.Depremden etkilenen şehirlerde yaşanan zorlu hava şartları nedeniyle depremzedeler için sıcak bir barınma alanı ve sıcak yemek ihtiyacı önemli bir hal aldı.

Masterchef deprem yardım
Masterchef deprem yardım

Tv8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Türkiye programının sunucularından biri olan Şef Mehmet Yalçınkaya, yaşanan felaket sonrasında deprem bölgesinde mutfak kurdu. MasterChef Türkiye eski yarışmacıları ile birlikte depremzedeler için yemek yapan Mehmet Şef, bölgede yardım faaliyetlerinde bulunan görevliler ve depremzedeler için sıcak yemek imkanı sundu.

 

Deprem Bölgesine Ünlü İsimlerden Destekler Gecikmedi

Sanat dünyası depremden etkilenenler için sessiz kalmadı. Depremin olduğu andan itibaren kurucusu olduğu Ahbap derneğiyle beraber bölgede yer alan ünlü isimlerin başında Haluk Levent yer aldı. Kıvanç Tatlıtuğ, Müge Anlı, Ebru Yaşar, Burcu Biricik, Edis Görgülü, Yağmur Atacan gibi isimlerin yanı sıra pek çok ünlü isimde sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlar ile depremzedelere destek oldu.

Ayrıca gıda sektöründe yer alan ve sosyal medya üzerinden büyük bir kitleye hitap eden başarılı işletmeci CZN Burak ve Nusret’te yardımda bulunan ünlüler arasındaydı.

Mehmet Şef ve MasterChef Türkiye Ekibi Depremzedeler İçin Yemekler Yaptı

Deprem bölgesine yardım için gelen ünlü isimlerden biri de Şef Mehmet Yalçınkaya’ydı. Afet bölgesine mutfak kuran Mehmet Şef’i, MasterChef Türkiye’de daha önce yarışmacı olarak bulunan isimlerde yalnız bırakmadı. Mehmet Şef, MasterChef Türkiye ekibinde yer alan Emir Elidemir, Fatmanur Uçar, Tolga Şener, Görkem Ünal Barış Demir de depremzedeler için kurulan mutfakta yerlerini aldılar.

 

“Depremden Etkilenen Birçok İlimizde Yemekler Yapacağız”

Mehmet Şef Kahramanmaraş yolunda paylaştığı videoda şunları söyledi: “Kahramanmaraş’a gitmek üzere yola çıktık, yarışmaların da zaten 3’ü 4’ü Maraşta. Hatay’da, Antep’te olan arkadaşlarımızda var. Gaziantep’e gitmek için hazırlanan arkadaşlarımız da var. Biz araçla gidiyoruz. Çünkü daha sonra Diyarbakır, Adıyaman ve farklı bölgelerde durup mutfaklar kurarak yarışmacılarımız ile birlikte yemekler yapacağız. Yola çıktık, zaten yerimizde duramıyordur. Duramazdık böyle bir günde ve gidip elimizden geleni yapacağız. Gerçekten çok zor günler yaşıyoruz.” 

 

“Durmak Yok, İmalata Devam”

Mehmet Şef, yaptığı bu konuşmanın ardından tekrar bir video yayınlayarak depremden etkilenen bölgelerde yemek yapabilecek gönüllüler için iletişim kurabilecekleri numaraları bıraktı. 

Ünlü isim, Instagram üzerinden yaptığı son paylaşımları ile Kahramanmaraş’ta kurdukları mutfakta, büyük bir kazan içerisinde yemek yaptığı anları yayınladı. Paylaşımını yaptığı videoya “Durmadan devam imalata” yazan Mehmet Şef’e, yorumlarda binlerce teşekkür mesajı geldi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler