Ana SayfaÜnlülerSeda Sayan bugün neden yayınlanmadı? Merak edilen RTÜK kararı...

İlgili Postlar

Seda Sayan bugün neden yayınlanmadı? Merak edilen RTÜK kararı…

Seda Sayan’ın programı bugün yayınlanmadı. Programı izlemek için kanalı açanlar, hayal kırıklığı yaşadı. Seda Sayan’ın programı bugün neden yayınlanmadı? Seda Sayan’ın programının 26 Mart tarihli yayını neden yok? Programın izleyicileri, bu soruları merak ediyor. Detaylar haberimizde…

[affiliate_news id=”43441″]

Seda Sayan’ın programı neden yok?

Seda Sayan, hafta içi her gün SHOW TV ekranlarında saat 15:00 – 18:30 saatleri arasında kendi ismini taşıyan programı ile izleyicisiyle buluşuyor. Ancak, bugün programı izlemek için kanalı açan izleyiciler, büyük bir şok yaşadı. Seda Sayan’ın programı bugün yayınlanmadı. Seda Sayan’ın programı 26 Mart günü neden yayınlanmadı?

RTÜK’e şikayet yağdı

Seda Sayan, 5 Mart günü programının canlı yayınında gündeme damga vuran konuşmalara imza atmıştı. Sayan’ın konuşmalarından dolayı RTÜK’e şikayet yapmıştı. Konu hakkında RTÜK’e son birkaç günde 400’ün üzerinde şikayetin ulaştığı söyleniyor.

RTÜK’ten Seda Sayan’a ceza

RTÜK, İnşaat İşçileri Sendikası ve vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine harekete geçti ve “Seda Sayan’la” isimli programda inşaat işçilerine yönelik tepki çeken sözler için kanala 5 kez program durdurma cezası verdi. RTÜK’ün cezası, 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 8. maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinde yer alan “Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz” hükmünün ihlal edilmesi nedeni ile uygulandı.

[affiliate_news id=”418″]

Seda Sayan RTÜK’ten neden ceza yedi?

Seda Sayan’ın 5 Mart günü yayınlanan Ece Gürsel’i konuk olarak ağırladığı programında, Gürsel’e “Sperm bankasından çocuk sahibi olur musunuz?” diye soruldu. Ece Gürsel, konuya sıcak baktığını ifade edince Seda Sayan, “Kız yazık, ne inşaat işçileri var! Günah, onlar insan değil mi? Doğurmak için ne bekliyorsun? Adamın genleri uygun, güzel adam, iyi adam, sırım gibi maşallah! Tuttuğunu koparıyor! Yap çocuğu, ne var!’ İnşaatlara git.” şeklinde konuşmuştu. Bu sözlerin ardından İnşaat İşçileri Sendikası ve vatandaşlardan Sayan’a tepki yağmıştı. Seda Sayan, eleştirilere neden olan sözlerini, “Ben de bir inşaatçı kızıyım.” şeklinde açıklama yaparak savunmuştu.

Şarlatan

Seda Sayan’ın tepki çeken inşaat işçisi çıkışının ardından konuşan İnşaat İşçileri Sendikası Örgütlenme Sekreteri Yunus Özgür, “Bu Seda Sayan’ın kendi ahlak anlayışını yansıtıyor. Kendisine şarlatan diyebilirim.” diye tepki göstermişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler