Ana SayfaÜnlülerŞebnem Schaefer'ın Mesut Özil için isyan etti!

İlgili Postlar

Şebnem Schaefer’ın Mesut Özil için isyan etti!

Mesut Özil’in Almanya milli takımını bırakması ile birlikte başlayan ırkçılık tartışmalarında Şebnem Schaefer Mesut Özil üzerinden sert bir açıklama yapıt.

Almanya milli takımını bırakmasına rağmen başlayan ırkçılık tartışmaları daha da hararetlenerek devam eden Almanya için Almanya asıllı Şebnem Schaefer da değerlendirme yaptı. Almanya ve Türkiye’nin birlikte yaşadığını söyleyen Şebnem Schaefer, Türk olduğu için yarışmalarda kendisinin de sürekli zorluklarla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Şebnem Schaefer kimdir?

“Türk olduğu için”

Mesut Özil’in yaşadığı sorunların başında Özil’in Türk olmasının yattığını söyleyen Şebnem Schaefer, “Mesut Özil, başka uyrukluların değil ama nedense Türklerin kimlikleri hep öne çıkartılıyor demiş. Çünkü bence diğer Avrupa ülkelerin veya Avrupa’ya yakın ülkelerin dinleri, kültürleri ve coğrafyaları birbirine daha yakın, tarihte de birbirileriyle daha çok alışverişleri olmuş. Ama Türk ve Alman kültürü, dini birbirine çok uymuyor aslında.” dedi.

Almanya milli takımının Dünya Kupası’na erken veda etmesinin de tartışmalarda etkili olduğunu belirten ünlü model, bu nedenle sorunlar futbolculara yansıdı ve Mesut Özil’in de bu nedenle sorun yaşadığını söyledi.

Mesut Özil kimdir?

“Ben de çok zorlandım”

Çalışma hayatında kendisinin de benzer sorunlarla karşılaştığını ve sorun yaşadığını söyleyen model, “Ben de çok zorlandım, Alman gibi yetiştirilseydim belki zorlanmazdım. Benim de favori gösterildiğim halde, 2. seçildiğim ‘Miss Germany’ yarışmasında ve katıldığım ‘Star Search’ yarışmasında Türk kimliğimi hep ön plana çıkardılar. Orada Polonyalılar, Ruslar, Yugoslavlar da vardı ama hiçbirinin kökenleri söylenmedi. Ama nedense benim dışarıdan belki anlaşılmasa bile yarı Türk olduğumu hep vurguladılar.” diyerek durumunu özetledi.

Annesi Türk, babası ise Alman olan Şebnem Schaefer, daha sonradan babasının Müslüman olması ile birlikte Müslüman Türk bir ailede büyüdüğünü söyledi. Annesinin kendisini Türk kültürüyle ve Atatürkçü olarak yetiştirildiğini söyleyen model, babasının da zaman içerisinde kendileri gibi Türk birisi olduğunu belirtti. Kendisini yarı alman olarak değerlendiren Şebnem Schaefer, bu nedenle ırkçılık konusunda kendisine yönelik herhangi bir davranışın olmadığını belirtti.

Almanlarla Türklerin anlaşmasının zor olduğunu ve herkesin kendi grubuna çekilmesi nedeniyle kaynaşmanın da zor olduğunu ifade etti. “Birçok kez Almanya’da ve Türkiye’de yaşayan Türkler yüzüme “Ben Almanları sevmiyorum” demiştir, babası Alman olan biri olarak ben de bu durum karşısında hep şaşırır, ne tepki vereceğimi bilemezdim.” diyen Şebnem Schaefer sözlerini bu şekilde tamamladı.

Ünlü isim yaptığı bu açıklama ile yaşananlardan dolayı Mesut Özil’e destek verirken, Almanya hükümetinin de her devlette olduğu kadar ırkçılık yapabileceğini söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler