Ana SayfaKimdirMesut Özil kimdir?

İlgili Postlar

Mesut Özil kimdir?

2018 yılında Almanya Milli Takımı’nı bıraktığını açıklayarak tüm dünyanın gündeminde yer alan Mesut Özil kimdir? Hangi kupaları kaldırdı? İşte detaylar.

Almanya’da doğan Türk oyuncu Mesut Özil, Almanya Milli Takımı formasını giymeyi tercih etti. Türkiye’nin büyük kaybı olarak değerlendirilen Mesut Özil, yaşanan kötü olaylar sonrasında milli takımı bıraktığını açıkladı ve tüm dünyada gündeme geldi.


Bugün Doğan Ünlüler

Mesut Özil kaç yaşında? Mesut Özil aslen nereli? Mesut Özil burcu ne?

15 Ekim 1988 tarihinde doğan Mesut Özil, Almanyalı. Mesut Özil’in burcu ise terazi.

Mesut Özil kimdir? Futbola nasıl başladı?

Zonguldak’ın Devrek ilçesinin Hışıroğlu köyünden Almanya’ya göç eden ailesi, 1970’li yıllardan itibaren Almanya’da yaşamaya başladı. Almanya’da doğan ve burada büyüyen Mesut Özil, daha sonrasında burada yaşamına devam etti ve futbol kariyerini de sürdürdü. Çok küçük yaşlarda futbol ile tanışan ve yetenekli olduğu fark edilen Mesut Özil, böylece bu alana yöneldi. Ailesinin de desteği ile birlikte 1995 yılında Westfalia 04 forması giymeye başlayan ve profesyonel futbol yaşantısına başlayan oyuncu daha sonrasında fark edildi ve Schalke-Nord, Rot-Weiss Essen takımlarının ardından 2005 yılında Schalke 04’ün gençler takımına transfer oldu. Buradan bir üst takıma geçmeyi başaran Mesut Özil, Schalke ile tanınmaya başlandı. Daha sonrasında Werder Bremen’e transfer olan futbolcu aynı dönemlerde Almanya milli takımı kadrosuna da alınmaya başlandı.

Real Madrid gibi çok önemli takımlara gittikten sonra Bayern Münih’e dönen yıldız isim Almanya’da futbol kariyerine devam ediyor.

Mesut Özil’in başarıları

2011: İspanya Kral Kupası (Real Madrid)

2012: La Liga Şampiyonluğu (Real Madrid)

2012: İspanya Süper Kupası (Real Madrid)

2009: Almanya Kupası (Werder Bremen)

2009: Almanya Süper Kupası (Werder Bremen)

2009: Avrupa U-21 Şampiyonluğu (Almanya U-21)

2010: FIFA Dünya Kupası 3.Lüğü (Almanya)

2014: FIFA Dünya Kupası Şampiyonluğu (Almanya)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler