Ana SayfaKimdirŞansın Tüzün Kimdir?

İlgili Postlar

Şansın Tüzün Kimdir?

Chance mahlasıyla bilinen “Avare” isimli albümün yorumcusu Şansın Tüzün kimdir? Şansın Tüzün kaç yaşında? Şansın Tüzün albümleri neler? Şansın Tüzün aslen nereli? Şansın Tüzün hangi burç? Şansın Tüzün hakkında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken her şeyi sizin için bu yazımızda yazdık.

Şansın Tüzün Kaç Yaşında? Şansın Tüzün Aslen Nereli? Şansın Tüzün Hangi Burç?

Şansın Tüzün 1 Ocak 1980 senesinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Aslen İstanbul’lu olan Şansın Tüzün, Oğlak burcudur.

Şansın Tüzün Kimdir?

Şansın Tüzün eğitim hayatını İstanbul’da tamamlamıştır. Liseden mevzun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Cerrah Paşa Tıp Fakültesini kazanmıştır. Okuduğu yıllarda çeşitli dergilerde ve gazetelerde yazılarını yayınlamaya başlamıştır. Ardından bu yazılarını bir araya getirerek “Azizeleri” adlı kitabını yayınlamıştır.

2007 senesinde yazarlık yeteneğini müzik alanında da geliştiren Şansın Tüzün, Change mahlasını kullanmayı tercih etmiştir. “Azizeleri” kitabını 2011 senesinde ise “Saint Of İstanbul” adıyla İngilizce’ye çevirerek, Los Angelas’ta yayınlamıştır. 2014 senesinde, Ortadoğu barışı için bir şarkı yazıp besteleyen Şansın Tüzün, “Middile East” adını verdiği şarkıyı, Medeniyetler Korosu’yla seslendirmiştir

Ardından 2014 senesinde Amerika Birleşik Devletleri tarafından düzenlenen Voices Of Turkey projesine katılan Şansın Tüzün, 10 kişilik bir müzisyen grubuyla Amerika’nın 8 eyalaetinde İngilizce özgün şarkıları ve Türkiye’nin bazı yöre müziklerini seslendirmiştir.

Sanatla ilgili çalışmalarına devam ederken, mesleğinde yükselmeye de devam eden Şansın Tüzün, 2015 senesinde profesörlüğünü tamamlamış ve “Cerrah Paşa Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı” olmuştur. Aynı sene “Gellibolu-Gallipoli” projesini hayata geçiren Şansın Tüzün, Gelibolu şarkısını hem Türkçe hem de İngilizce seslendirerek, Avusturya’lı şarkıcı Adam Dunning ile birlikte İngilizce bir şarkıda yazmıştır.

2015 senesinin yaz ayında Çeşme konserinde Ederlezi şarkısını seslendiren Şansın Tüzün, büyük bir çıkış yakalamış ve 2017 senesinde “Avare” albümünü çıkartmıştır.

Şansın Tüzün Albümleri

  • 2017 – Avare
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler