Ana SayfaKimdirSait Genay Kimdir?

İlgili Postlar

Sait Genay Kimdir?

Ekranların sevilen dizisi Sen anlat Karadeniz adlı dizide Osman Hoca karakterine hayat veren Sait Genay Kimdir? Sait Genay Biyografisi hakkında merak edilenler haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Sait Genay Kimdir? Sait Genay Kaç Yaşında? Sait Genay Hangi Burç?

Başarılı ve usta oyuncu Sait Genay, 20 Mart 1956 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. 65 yaşında olan usta oyuncu Balık burcudur.

Sait Genay Kimdir?

Sanatçı İstanbul belediye konservatuarını tamamlamıştır. 1970 yılında profesyonel tiyatro hayatına adım atmıştır. Oyuncu tiyatroculuğunun yanı sıra müzisyenlikle de ilgilenmiştir. 1988-1994 senelerinde 6 sene boyunca Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan tiyatrosunda görev aldı.  İlerleyen senelerde ise Bakırköy belediye tiyatrolarında görev aldı. 2007-2008 yıllarında Duru tiyatroda aşk her yerde adlı oyunla konuk oyuncu olarak yer aldı.

Aynı zamanda ise pek çok televizyon sinema ve seslendirme çalışmalarında bulundu. Usta oyuncuyu eski yeşilçam filmlerinden hatırladığımız, bildiğimiz bir oyuncudur. Oyuncu halen de sinema ve tiyatro çalışmalarını sürdürmektedir. Fakat hala bulunması gereken noktada bulunmamaktadır usta oyuncu.

Daha çok yan rollerde kendisini izlediğimiz oyuncu aktif olarak gönlünü tiyatroya kaptırmıştır. Ve bu sebeple pek çok tiyatro oyunuyla akıllarda kalabilmiştir. Usta oyuncu oyunculuğunun yanı sıra seslendirme sanatçılığı da yapmaktadır ve ayrıca pek çok oyuncuya da sesini vererek bir ilke daha imza atmıştır.

Sait Genay’ın Rol Aldığı Diziler/ Filmler

Sevmiş Bulundum
Yağmur: Kıyamet Çiçeği Halil
Sakarya FıratBüyük Günahlar
Hırsız Polis
Aliye
Ateşli Toraklar
Kurtlar Vadisi
Şapkadan Babam Çıktı
Gurbet Yolcuları
Küçük Adımlar
Hatçe Sosyetede
Kaybolan Yıllar
Belalı Baldız
Kenanda Bir Kuyu
Kırık Kanatlar Köşa Kapmaca

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler