Ana SayfaKültür ve SanatŞair Sevde Çakır Özkemer İlke İmza Atıyor

İlgili Postlar

Şair Sevde Çakır Özkemer İlke İmza Atıyor

Şair kimliğinin yanı sıra öğretmenlik de yapan Sevde Çakır Özkemer kitap tanıtımı sırasında yeni bir yol denecek. Şair Sevde Çakır Özkemer İlke İmza Atıyor

Öğretmen şair Sevda Çakır Özkemer, yeni şiir kitabının hazırlarına ara vermeden devam ediyor. Özkemer, kitap tanımında yepyeni bir yol izleyecek.

Şair Sevde Çakır Özkemer İlke İmza Atıyor

2019 yılında eser olarak basılan “Sew’ginin Rengi” ile ilgili bilgiler veren başarılı şair şu açıklamalarda bulundu.

“Şiir kitabının adı olan “Sew” “dikiş dikmek anlamını” taşıyan bir şarkı programındaki isim. Bu ismi kitabın esprisi olsun diye kullandım”

Özkemer açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“Düşündüm ki yalnızca Sevde’nin düşüncesinin renkleri olmamalı, hayata dikiş tutmayı öğrenecek her bireyin rengi olmalı ki, herkes şiirlerimden bir pay bulsun kendisine”

İkinci kitabının da bir sanat niteliği taşıyacağının da vurgusunu yapan Özkemer;

“Şiirlerimi görselleştirmeye başladım. Görseller bitince, anlatmak istediklerimi not alıyorum. İkinci kitabımda resimlerim, notlarım ve alt yapısını kurduğum bir programda şiirlerimin uygun fon müziğinde okuduğum şekliyle sesli kitap hazırlığına yer vermeyi düşünüyorum. Umarım kaliteli bir kitleye ulaşırım” sözleriyle kitabı hakkında açıklamada bulundu.

Kitabının içinde yer alan “Yaşamak” ile kitap basımından sonra kaleme aldığı “Eylül” adlı şiirlerin resimlerini sergilediğini belirten şair, ikinci kitabının içeriğinin de birinci kitabının serisi olacağını vurguladı. Şiirlerini resmetmeye devam ettiğini kaydeden Özkemer;

“Bitirdikten sonra sesli kitap olmasının yanı sıra, resimlerin temasına uygun başlıklar ve şiirin, resmin anekdotlarını yazacağım” diye konuştu.

Karma sergide seçtiği şiirlerinin alt yapısını hazırlayarak, şiire uygun fon müziği ile seslendirdiği seslendirdiği ses kaydının hazırlıklarını anlatan Özkemer, “Böylece sergiyi dolaşanlar kulaklıkla resme
konsantre oldu” şeklinde konuştu.

Şair Özkemer açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Yaşama değer katan, kalpten kalbe geçen yolda; gönül dostlarını buluşturan şiir, felsefe, müzik, dans ve resim armonisi ile sanata farklı bir bakış açısı kazandırmayı amaç edindim”

Sevde Çakır Özekemer Instagram

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler