Ana SayfaÜnlülerŞair Can Yücel'in Eşi Güler Yücel Yaşamını Yitirdi!..

İlgili Postlar

Şair Can Yücel’in Eşi Güler Yücel Yaşamını Yitirdi!..

Türkiye’nin en ünlü şairlerinden olan Can Yücel’in, uzun bir zamandır Muğla’da tedavi gören eşi Güler Yücel, bugün hayatını kaybetti. Tüm Detaylar Haberimizde..

Sıla’nın Can Yücel Paylaşımı Çok Konuşuldu!

Şair Can Yücel’in Eşi Güler Yücel Yaşamını Yitirdi!..

Türk şiir ve edebiyatının en ünlü sanatçılarından biri olan Can Yücel’in, Muğla Datça’da hayatını sürdürmeye çalışan 85 yaşındaki eşi Güler Yücel bugün hayatını kaybettiği haberi ulaştı.

Can Yücel Kimdir?

Güler Yücel Yarın Defin Edilicek!..

Muğla’da tedavisi devam eden ve bugün öğle saatlerine doğru sağlık durumu kötüye giden 85 yaşında olan Güler Yücel, yapılan tüm sağlık müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Şair Can Yücel’in vefatından sonra yaşamına Muğla Datça’da devam eden Güler Yücel’in cenazesi yarın defin ediliceği bilgisine ulaşıldı.

Şair Can Yücel'in eşi Güler Yücel hayatını kaybetti

Güler Yücel Hayatını Kitaplaştırmıştı!..

Şair Can Yücel’in eşi Güler Yücel, 2 yıl önce 83 yıllık yaşamını kitaba çevirmişti. Kitabını2016 yılında yazmaya karar verdiğini anlatan Güler Yücel, 2 sene önce verdiği bir röportajında şöyle söylemişti;

“Hayat Bir Yerde Bırakıyor, Bir Yerde Devam Ediyor”

“Hayatımın, acı ve çile dolu anları kadar, tatlı ve keyifli anları da bu kitapta yer aldı. Ben, 1935’te Fatih’te bir Boşnak Mahallesi’nde dünyaya gözlerimi açtım. Ailem, eski Yugoslavya göçmenlerindendir. Kitabı yazmayı düşündüğün günlerde Rum bir kadın, eski Datça Mahallesi’ndeki evime ziyarete geldi. Evi görmek istiyordu. Yıllar önce ailesinin bu evde yaşadığını söyledi. Eve buyur ettim, çok duygulandı. Kendisini teselli ederken, benim ailemin de eski Yugoslavya’daki evlerini bırakıp, Türkiye’ye geldiğini anlattım. Karşılıklı birbirimizi teselli ettik. O zaman bu kitabı yazmaya karar verdim. Hayat böyle bir şey. Bir yerde bırakıyor, bir yerde devam ediyor. Esas olan devamlılık. Geleceğe not düşmek adına hayatımı kitaplaştırdım.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler