Ana SayfaKimdirŞahsenem Kimdir?

İlgili Postlar

Şahsenem Kimdir?

90’lar pop müziğinin unutulmaz ismi Şahsenem kimdir? Şahsenem kaç yaşında? Şahsenem doğum tarihi ne? Şahsenem aslen nereli? Şahsenem hangi burç? Şahsenem albümleri neler? Şahsenem  ile ilgili tüm merak ettikleriniz haberimizin devamında….

Şahsenem kaç yaşında? Şahsenem doğum tarihi ne? Şahsenem aslen nereli? Şahsenem hangi burç? 

Şahsenem 2 Ekim 1968 yılında Özbekistan’da doğmuştur ve terazi burcudur.

Şahsenem kimdir?

Asıl adı Shohsanam Qilicheva olan Türkiye’de Şahsenem adı ile tanınan şarkıcı, model ve oyuncu 2 Ekim 1968 tarihinde dünyaya gelmiştir. Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olan sanatçı Özbekistan’da tanınmış bir devlet sanatçısıyken 1992 yılında Adana’daki Türk Ocakları bir aylık bir turne için Türkiye’ye davet etmiştir. Turnenin ardından Şahsenem Türkiye’de yaşamaya karar vermiş ve İstanbul’a yerleşmiştir.

Türkiye’de çıkışını Seyyah adlı albüm ile gerçekleştirmiş olup dört yıl sonra Efsane Aşk adlı albümü ile müzik piyasasına tekrar dönüş yapmış ve Türkiye’de büyük bir hayran kitlesine kısa sürede ulaşmıştır. Sonraki yıllarda da çıkışını devam ettirmiştir.

Şahsenem Türkiye’ye gelişini şu cümlelerle anlatıyor;

“Türklerin özünden geliyorum ben, Özbekistan’dan. Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu, oyuncu ve Özbekistan’ın tanınmış devlet sanatçısıydım. 1991, Özbekistan’da zirve yaptığım yıldı. Özbek pop sanatçısı Batır Zakirov adına düzenlenen yarışmada birinci olduktan sonra yepyeni bir tarz oluşturmuştum.

Özbek halk ve sanat müziklerini modernleştirerek, Batı sentezi sunuyordum. Hayalim yurtdışına açılıp tanınmış bir sanatçı olmaktı. Kendim de öz Türk olduğumdan bunun için Türkiye’yi seçtim. 1992 yılında Adana’daki Türk Ocakları bir aylık bir turne için bizi buraya davet etti. Turne bitti, herkes gitti ve bir tek ben İstanbul’da kaldım.

Burada bir şeyler yapmak istiyordum. O yüzden de 4 yıl boyunca şarkı söylemedim. Türk halkını tanıyıp Türkçeyi öğrenmeye karar verdim. Dili en iyi sokakta insanların içinde öğrenirsiniz. Özbekistan’ın meşhur sanatçısıydım ama Türkiye’de bir hiçtim ve kimse beni tanımıyordu. O 4 yılda Türkçeyi ve buradaki hayatı öğrendim. Çok zordu çünkü sanatçı olarak doğmuştum, şarkı söylemiyordum.”

Orta Asya müziğinin başarılı temsilcisi Şahsenem, yorumu, güzelliği ve başarılı sahne performansı ile bir döneme imza atmışken, oğlunu büyütmek için köşesine çekilmişti. 2021 yılında sahnelere döneceğinin müjdesini verdi.

Şahsenem’in Albümleri

  • Seyyah (4 Aralık 1996)
  • Efsane Aşk (2000)
  • Kısasa Kısas (2006)
  • Her şey Boş Şu Yalancı Dünyada (2011)
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler