Ana SayfaKimdirSahrap Soysal Kimdir?

İlgili Postlar

Sahrap Soysal Kimdir?

Yemek uzmanı ve yazar olarak tanıdığımız, yemek tariflerini, farklı yemek kültürleri ve verdiği pratik bilgilerle takipçilerini mest eden Sahrap Soysal Kimdir? Sahrap Soysal Nereli? Sahrap Soysal biyografisi ve hakkında merak edilenler haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Sahrap Soysal Nerelidir? Sahrap Soysal Kaç Yaşında? Sahrap Soysal Mesleği? Sahrap Soysal Hangi burç?

Sahrap Soysal, 10 Kasım 1959 yılında Gümüşhane’de dünyaya gelmiştir. 58 yaşında olan Yemek uzmanı ve yazar Akrep burcudur.

Sahrap Soysal Kimdir?

Sahrap Soysal’ın annesi Hikmet Ataman, babası ise Hasan Ataman’dır. Bülent, Sevgi, Banu, Ayşegül ve Leyla isimlerinde 5 kardeşi vardır.  1983 senesinde Orta Doğu ve Teknik Üniversitesinde Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümünden kimyager olarak mezun olmuştur. 1983-1998 senelerinde Ankara’da birçok şirkette yönetici olarak çalıştı. 1999 senesinde ikiz çocuğu olmuştur ve  çocuklarına bakmak için işten ayrılmıştır.

Yemek kitaplarını okuduğunu söyleyen Sahrap Soysal, sonra da bir tesadüf üzerine televizyonda yemek programı yapmaya başladı. Sadece yemek tarifleri ile kalmamış, farklı yemek kültürüne dair anlattıkları, paylaştığı pratik bilgiler ve yemek yapışında elinin yatkınlığı ve hele ki Sahrap Soysal’ın hızı en dikkat çekici özellikleridir.

2000-2003 seneleri arasında Kanal D’de Mutfakta Keyif adlı programın sunuculuğunu üstlenmiştir.

2004 senesinde, “Bir Yemek Masalı” adlı kitabı ile İsveç’ten “Gourmand Best Local Cookbook in The World” (Gourmand Dünyanın En İyi Yemek Kitabı Ödülü) ödülünü almaya layık görülmüştür. 2008 senesinde Derviş Sofraları kitabı Frankfurt Kitap Fuarı’nda Best Historical Cuisine ödülüne layık görülerek başarılar ve ödüllerile dolu bir kariyer inşa etmiştir.

Sahrap Soysal, halen televizyon programlardan sunuculuğun yanı sıra Hürriyet, Milliyet, Posta gazeteleri ile Seninle dergisinin yemek konusunda yayın danışmanlığını ve editörlüğünü yürütmektedir. Aynı zamanda Kanal D’de hafta içi her gün Lezzetli Mutfaklar programının sunuculuğunu yapmaktadır.

Sahrap Soysal,  Hikmet Ataman’ın kızı Aydın Doğan’ın ablasıdır.

Sahrap Soysal, Dr. Nuri Soysal ile evlemiştir ve üç çocuk annesidir.

Sahrap Soysal Kitapları :

2003 – Bir Yemek Masalı
2005 – Anne Ben Acıktım
2006 – Sevgilim Akşama Ne Pişirdin?
2007 – Derviş Sofraları
2007 – A Cookery Tale
2011 – Her Eve Lazım Salata ve Mezeler
2012 – Kalaylı Kaplarda Alaylı Yemekler

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler