Ana SayfaKimdirSadettin Saran kimdir?

İlgili Postlar

Sadettin Saran kimdir?

Sadettin Saran kimdir? Nerede ve ne zaman dünyaya geldi? Aslen nereli? Burcu nedir? Ne iş yapıyor? Nasıl tanınıyor?  Sadettin Saran’ın çalışmaları nelerdir? Detaylar haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Sadettin Saran kimdir? Nerede ve ne zaman dünyaya geldi? Aslen nereli? Burcu nedir?

Sedattin Saran’ın tam ismi, Stewen Sadettin Saran’dır. 1 Ocak 1964 tarihinde Amerika’da dünyaya geldi. Oğlak burcudur. Sporcu kimliği ile dikkat çeken bir isim. Saran Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanıdır. Şirketi, Medya, Online, hizmet, Yayıncılık, Havacılık, Savunma, Enerji ve Turizm sektörlerinde faaliyet gösteriyor.

Sadettin Saran’ın çalışmaları

Amerika’daki Kentucky Üniversitesi’nden, makine mühendisliği alanında master yaparak mezun oldu. Mezuniyetinin ardından, Arkansas’ ın Little Rock kentindeki Ensco Environmental Services şirketinde Teknik Destek Mühendisi olarak görev almaya başladı. 1988 yılında Türkiye’ ye geldi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde, Dış İlişkiler Danışmanı olarak görev yapmaya başladı. 1989 yılında SARAN International şirketini kurdu. Bu şirket ile, Lockheed Martin, Raytheon International, ESPN, Geest Inc.gibi dünya devlerinin Türkiye temsilciliklerini üstlendi. 1990-1995 yılları arasında, Martin Marietta şirketinin Ankara ofisinde Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. Kısa bir süre sonra şirketin genel müdürü oldu.

Sadettin Saran, Amerika’da eğitim gördüğü yıllarda Kentucky Üniversitesi Yüzme Takımı’nda kaptanlık yaptı. Ardı ardına iki yıl, “En Değerli Sporcu” seçildi. Ayrıca, 1984 – 1985 yıllarında da Türk Milli Yüzme Takımı kaptanlığı yaptı. Sadettin Saran, gençlik yıllarında iyi bir sporcuydu.

Bir dönem ünlü şarkıcı Hülya Avşar ile aşk yaşadı.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler