Ana SayfaKimdirSabina Toziya kimdir?

İlgili Postlar

Sabina Toziya kimdir?

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde sergilediği üstün performansı ve rolündeki karakteri ile izleyicinin severek izlediği Sabina Toziya kimdir? Sabina Toziya nereli, nerede dünyaya geldi, nasıl ünlü oldu, ülkemizde hangi projelerde yer aldı, hayat hikayesi nedir? Sabina Toziya hakkına tüm merak edilenleri sizler için bir araya getirdik…

Sabina Toziya, 1946 yılında Üsküp’te dünyaya geldi. Toziya, Üsküp Devlet Tiyatrosu sanatçısıydı, buradan emekli oldu. Uzun yıllardır oyuncu olan Sabina Toziya, Türkiye’ye gelmeden önce 1984 yılında Lescavaliers de l’orage, 1987 yılında TretoDoba, ve 2007 yılında Shadows gibi birçok filmde rol aldı.

Sabina Toziya, Türkiye’de ilk kez 2012 yılında Muhteşem Yüzyıl dizisinde rol alarak Türk izleyicisinin karşısına çıktı. Bu dizide canlandırdığı Afife Hatun karakteri ile Türk izleyicisinden tam not aldı. Toziya, 2016 yılında Annemin Yarası isimli sinema filminde rol almasının ardından hala daha devam etmekte olan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz isimli dizide Hayriye Çakırbeyli karakteri ile rol alıyor.

1950’li yıllarda çoğu göçmen Türkiye’ye göç etmişti. Ancak, ailesi Türkiye’ye gelmeyi seçmedi. Eğitimini Makedonca olarak alan Sabina Toziya, Türkçe’yi anadili olarak görüyor.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler