Ana SayfaDizilerRTÜK'ün evlenme programlarına cezası 11 milyon 200 bin lirayı aştı!

İlgili Postlar

RTÜK’ün evlenme programlarına cezası 11 milyon 200 bin lirayı aştı!

Sık sık kesilen cezalar ile gündeme gelen evlilik programlarına ceza üstüne ceza yağıyor. Gelen şikayetler üzerine programları mercek altına alan RTÜK, son bir yılda evlenme programlarının yayınlandığı kanallara 11, 200 bin liradan fazla ceza kesti. Detaylar haberimizde…

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu yani kısaca RTÜK, sürekli şikayet aldığı evlenme programlarına ceza üstüne ceza kesiyor. RTÜK, genel ahlaka, manevi değerlere ve ailenin korunması ilkesine aykırılık ve argo sözcüklerin kullanımı, evliliğin maddiyata indirgenmesi, adayların dış görünüşleriyle yargılanması gibi şikayetler nedeni ile bu programlara sık sık ceza kesiyor.

RTÜK yetkililerinden edinilen bilgilere göre; vatandaşlardan evlenme programları ile ilgili 444 1 178 çağrı hattı, web sayfası ve elektronik posta adresi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) üzerinden 2015’te 7 bin 297, 2016’da ise 94 bin 792 şikayet ulaştı. Bunların yanı sıra TBMM,  Diyanet İşleri Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Kamu Denetçiliği Kurumu’na da sık sık şikayet geliyor.

RTÜK bu kapsamda 15 Şubat tarihinde yapılan toplantısında evlenme programları konusunu tekrar değerlendirdi. Toplantıda, Kanal D’de yayınlanan Kısmetse Olur, Star TV’de yayınlanan Zuhal Topal’la ve Show TV’de yayınlanan Evleneceksen Gel isimli programlara yaklaşık 1 milyon lira ceza kesti. Bu ceza ile birlikte son bir yılda RTÜK tarafından evlenme programlarına verilen ceza toplamı 11,2 milyon liranın üzerine çıktı.

Kanal D’de yayınlanan Kısmetse Olur, Star TV’de yayınlanan Zuhal Topal’la ve Show TV’de yayınlanan Evleneceksen Gel isimli evlenme programları, en çok şikayet edilen programlar arasında yer alıyor. Şikayetlerde genel olarak genel ahlaka, manevi değerlere ve ailenin korunması ilkesine aykırılık ve argo sözcükler kullanılması neden gösteriliyor. Programlara gelen başka eleştiriler de; evliliğin maddiyata indirgenmesi, adayların dış görünüşleriyle yargılanması, adaylar arasındaki nahoş davranışlar, küçük düşürücü söylemler, adayların komik duruma düşmelerine neden olunması, sansasyonel kişilere ısrarla yer verilmesi, olayların dramatize edilmesi, katılımcıların evlilik dışı amaçları, engelli adayların engellerinin ön plana çıkarılması, bir kısım ajans çalışanlarının katılımcı gösterilmesi gibi konular. Hatta, özel hayatın gizliliğinin ihlal edilmesi, insan onuruna aykırı yayın yapılması ve toplumsal değerlerin dikkate alınmaması da gelen diğer şikayetler arasında.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler