Ana SayfaÜnlülerRomanları aşağılayan Yeliz Yeşilmen'e sert tepki! "Roman vatandaşlarımızdan özür dilemeye davet ediyorum"

İlgili Postlar

Romanları aşağılayan Yeliz Yeşilmen’e sert tepki! “Roman vatandaşlarımızdan özür dilemeye davet ediyorum”

Hakkında çıkan haberler için canlı yayında açıklama yaparken “Ne bir çingeneliğim ne bir görgüsüzlüğüm var” şeklinde ifadeler kullanan Yeliz Yeşilmen’ Roman vatandaşlardan tepki! Yeşilmen’i özür dilemeye davet ettiler. Detaylar haberimizde…

Ne bir çingeneliğim, ne de bir görgüsüzlüğüm var Allah’a şükür!

Geçtiğimiz günlerde haciz iddiaları ile gündeme gelen Yeliz Yeşilmen, Seda Sayan’ın programına telefon bağlantısı ile katılarak kendini savundu. Eleştiri oklarının hedefi olan Yeşilmen, “Benim arabam 600 bin değil, 1 trilyonluk deme ihtiyacını neden hissettiniz?” sorusuna “Şu kadar, bu kadar diye ne bir çingeneliğim, ne de bir görgüsüzlüğüm var Allah’a şükür.” şeklinde yanıt verdi.

Yeliz Yeşilmen’i kınıyorum, Romanlardan özür dilemeye davet ediyorum

Kendini savunurkan Roman vatandaşları aşağıladığı ifade edilen Yeliz Yeşilmen’in konuşmalarının ardından CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu bir açıklama yaptı ve Yeliz Yeşilmen’i kınadığını, onu Roman vatandaşlardan özür dilemeye davet ettiğini ifade etti. Yeliz Yeşilmen’in konuşmalarının ardından Roman vatandaşların da bu ifadelerden çok rahatsız olduğunu ifade eden CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu yaptığı açıklamada, “Yeşilmen’in Romanlara yönelik itham içeren ifadeler kullanmasını kınıyorum. Toplumda ayrımcılığı körükleyen, önyargıları pekiştiren, Roman toplumunu görgüsüzlükle özdeşleştirme gafletinde bulunan Yeşilmen’in bu ifadeleri programda telefonda sarf etmesinin ardından çok sayıda Roman vatandaşımız hem TV kanalına hem tarafıma eleştirilerini, kınama mesajlarını iletti. Ne yazık ki toplumumuzda ‘Çingen hesabı yapmak, Çingene pazarlığı, Çingene parası gibi’ ifadelerle bir topluluğa yönelik küçük düşürücü, yaftalayıcı, önyargı içeren tanımlamalar kullanılmaya devam etmekte, üstelik bu ifadeleri kullananlar ayrımcılık yapmadığını düşünebilmektedir. Toplumda bilinirliği yüksek, tanınmış kişilerin ayrımcı ifadeleri TV aracılığıyla yaygınlaştırıp önyargıları pekiştirmesinin önüne geçilmesi gereklidir. Bu çerçevede, Yeliz Yeşilmen’i Roman vatandaşlarımızdan özür dilemeye davet ediyorum.” diye konuştu.

Yeliz Yeşilmen kimdir?

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler