Ana SayfaKimdirRihanna Kimdir?

İlgili Postlar

Rihanna Kimdir?

Bu aralar sesi ve güzelliği kadar fiziksel değişimi ile de gündemde olan dünyaca ünlü yıldız şarkıcı Rihanna Kimdir? Rihanna Biyografisi ve hakkında merak edilenler haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Rihanna Nerelidir? Rihanna Kaç Yaşında? Rihanna Hangi Burç?

Robyn Ryla Rihanna 20 Şubat 1988’de küçük bir ada ülkesi olan Barbados’un Saint Michael bölgesinde dünyaya gelmiş Amerikalı şarkıcıdır. 30 yaşında olan şarkıcı Balık burcudur.

Rihanna Kimdir?

Barbadoslu beyaz bir babanın Ronald Fenty ve Guyanalı siyah bir annenin Monice Fenty’in en büyük kızları olarak doğmuştur. Rorrey ve Rajad isminde iki erkek kardeşi vardır. İlkokulu doğduğu ülkesinde, Charles F. Broome Memorial Okulu’nda bitirdi. Çocukluğu Barbados da yer alan Caribbean Adasında sade bir ada kızı olarak geçti. Burada babasının kokain bağımlılığı ve ailesinin boşanması ile zor zamanlar geçirdi. Ailesi dağıldığında 14 yaşında idi. 16 yaşının bitimine doğru adadaki İngiliz Combermere Dil okuluna başladı. 16 yaşında 2004 senesinde Miss Combermere güzellik yarışmasında birinci geldi ve “Combermere Okulu’nun Renkleri” gösteride sahne alarak Mariah Carey‘nin “Hero” isimli şarkısını seslendirdi.

Barbados’ta eşiyle beraber tatil yapan Amerikalı müzik yapımcısıyla, bir arkadaşı aracılığıyla tanışan Rihanna,müzik serüveni konusunda ilk büyük adımını atmış oldu. Başarılı yapımcı Evan Rogers ve ortağı Carl Sturken, Rihanna’nın ilk stüdyo kayıtlarına destek olma kararı aldı. Amerika’da gerçekleşen numune kayıtlar, çok sayıda kayıt şirketine gönderildi. Bahsi geçen kayıtlardan biri de Jay-Z’ye ulaştırılmıştı. Jay-Z, Rihanna’yı, sözleşmesine imza atacağı ilk şirket olan Def Jam Records’la buluşturdu. 2005 senesinde Amerika’da New York’a yerleşti. Rihanna albümünde pek çok parçayı kendi yazdı ve yetenekli bir söz-müzik yazarı olduğunuda ispatladı.

Rihanna’nın yaşamı Külkedisi masalına çok benzetiliyor. Rihanna; “Eğer Evan ve Carl ile tanışmasaydım benim için tüm bunlar hayal olacaktı. Bana verdikleri fırsat ve destekten dolayı onlara çok teşekkür ederim” ifadelerinde bulundu.

Los Angeles’da magazin dergilerine modellik yaptı. İlk rolünü “Gençlik Ateşi : Hep yada Hiç (Bring It On Yet Again)” filminde oynadı. Rihanna ilk albümü «Music of the Sun» 30 Ağustos 2005 tarihinde çıkardı ve Amerika ilk olmak üzere tüm dünyada ses getirdi. Rhianna, albümden yayınladığı single “Pon De Replay” Amerika ve İngiltere listelerinde 2 numaraya kadar yükseldi. Bütün dünyada 2 milyon satan albüm, Amerika’da 500,000 satarak Rhianna’ya platin plak aldı.

2. albümü “A Girl Like Me”yi 2006 yılının Nisan ayında çıkartan Rihanna, bu albümle Amerika listelerinde 5 numaraya yerleşirken, İngiltere listelerinde 6 numaraya çıktı. Albümden yayınlanan single “S.O.S.”, Rihanna’nın Amerikan listelerindeki ilk 1 numarası oldu ve albümden 2. single olarak “Unfaithful” parçasını çıkardı. “Unfaithful”, Amerika listelerinde 6 numaraya yükselirken, albümden ayrıca “We Ride” single olarak piyasaya çıkarıldı.

3.stüdyo albümü “Good Girl Gone Bad” 5 haziran günü piyasaya çıkarıldı. Albüm çıktstelerine 1 numaradan giriş yaptı. «Umbrella» parçasıyla kariyerinin doruğuna ulaşan sanatçının single’larının neredeyse tümü top 10 listelere yükseldi. Ortalığı altüst eden single’ı Umbrella ile listelere 1 numaradan giriş yapmakla kalmayıp daha önce Whitney Houston‘ın “I will Always Love You” parçasıyla listelerde en uzun süre 1 numarada kalan kadın şarkıcı rekorunu elde etti.

Turneler Düzenledi

12 Eylül 2007 tarihinde Rihanna Canada ve Amerika turnesi yaptı oradan Avrupaya geçti. Albüm tanıtımını gerçekleştirdiği bu albümün ismine “Good Girl Gone Bad”denildi. 17 Haziran 2008 tarihinde 6 Aralık 2007′de Manchester Arenasında yaptığı konser DVD olarak piyasaya sürüldü. 4. albümü Rated R 23 Kasım 2009 tarihinde çıktı. Albümün en üste çıkan parçası “Russian Roulette” 20 Ekim 2009 tarihinde çıktı. İlk sahnesini X Factor’da 29 Kasım 2009′da gerçekleştirdi. İkinçi şarkısı “Hard” 2 Kasım 2009 da çıktı

Sanatçının 8 stüdyo albümü bulunmakta.

Rihanna, 2010 Nisan’da 5 kıtayı kapsayan “Dünyadaki Son Kız” adlı en büyük turnesine çıktı.

19 Kasım 2012 yılında Unapologetic isimli albümü çıktı.

Rihanna, 2006 yılında ölümcül hastalıklarla uğraşan çocuklar için “Believe Foundation” ismini verdiği vakfı kurdu.

Barbados’lu olduğu için Eylül 2007 senesinde “Barbados Turizmi”nin resmi yüzü oldu. Barbados’ta, Rihanna’nın doğum gününden bir gün sonrası “Rihanna Günü” adı altında kutlanmaktadır ve o gün Barbados’un resmi tatil günüdür.

2007 senesinde Hollywoodun başarılı aktörlerinden Josh Hartnett ile beraber oldu. Daha sonra beraber olduğu Chris Brown’ dan gördüğü şiddetten sonra 2009 senesinde ayrıldı. Ardından Los Angeles Dodgers Hokeycisi Matt Kemp ile beraber oldu.

2008 senesinde Birleşmiş Milletler Çocuk Fonunda Gucci ile 4 senelik bir anlaşma yaptı ve kampanyanın reklam yüzü oldu.

Aralık 2008 senesinde Gucci reklamında oynadı. 8 Nisan 2009 yılında Jay-Z’nin firmasından bir parfüm çıkartacağını belirtti ve “Reb’l Fleur” ismini verdiği parfümünü 2011 yılında piyasaya sürdü.

Rihanna, 2012 senesinde oyunu ile aynı ismi taşıyan Battleship adlı filmde de rol aldı.

Albümleri :

2005 – Music of the Sun
2006 – A Girl Like Me
2007 – Good Girl Gone Bad
2009 – Rated R 23
2010 – Loud
2011 – Talk That Talk
2012 – Unapologetic

 Filmleri :

2006 – Bring It On: All or Nothing
2008 – Good Girl Gone Bad Live
2012 – Battleship
2012 – Katy Perry: Part of Me
2005 – Las Vegas
2006 – My Super Sweet 16
2006 – Punk’d
2009 – 2012 – Saturday Night Live
2011 – Extreme Makeover: Home Edition
2011 – The X Factor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler