Ana SayfaDizilerReyting rekorları kıran efsane 13 Türk dizisi

İlgili Postlar

Reyting rekorları kıran efsane 13 Türk dizisi

Ekranda bir dönem fırtınalar estiren diziler, sezonlar boyunca seyirciyi ekrana bağladılar.Kimisi 100 bölüm kimi dizi ise 1000 bölüm devam etti. Büyük ilgi ile takip ettiğimiz dizileri kimi zaman bitti diye üzüldük. Peki bu diziler hangileri merak ediyor musunuz? Detaylar Haberimizde…

Ekranın reyting rekorları kıran efsane 13 dizisi hangisi? İşte unutamadığımız o diziler…

Yaprak Dökümü:

Türk Edebiyatı’nın usta isimlerinden Reşat Nuri Güntekin’in aynı adlı kitabından ekrana uyarlanan “Yaprak Dökümü”Ali Rıza Bey ve ailesinin hikayesini uzun süren sezonlarca ekrana getirmeye devam etti. Oyuncu kadrosu ile dizi 174. Bölümü ile ekranlara veda etti. Dizi izleyenler tarafından büyük ilgi gördü…

Karadayı:

Suçlu olmamasına rağmen idam mahkumu olmanın eşiğindeki babasını kurtarmak için mücadele eden Mahir ile babasının davasına bakan Hakime Feride arasında yaşanan fırtınalı aşkı konu alan dizi 115 bölüm sürdü.

Muhteşem Yüzyıl:

Osmanlı İmparatorluğu’nun en güçlü padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman’ın dönemini anlatan “Muhteşem Yüzyıl”, yayınlandığı döneme damgasını vurdu. 199. bölüm sürdü.

Karagül

Urfa’da çekilen dizide Bir annenin öldü zannettiği oğluyla yollarının kesişmesi işlendi. “Karagül” seyircisinin ilgisi sayesinde 126 bölüm boyunca ekranlarda kalmayı başardı.

O Hayat Benim

Dizide birbirini kardeş bilerek büyüyen Bahar ve Efsun’un hayatlarının değişmesini ve çeşitli entrikaları ile izleyici tarafından büyük ilgi gördü.  “O Hayat Benim”, 131 bölüm devam etti.

 

Öyle Bir Geçer Zaman ki

Ali Kaptan ve ailesinin hüzünlü hikayesinin anlatıldığı dizide, yaşanan hikayeler nedeniyle dizi çok sevildi. Dizi 120 bölüm boyunca ekranlarda kalmayı başardı.

Umutsuz Ev Kadınları

Aynı mahallede yaşayan beş kadının hikayesinin anlatıldığı dizi, seyirci tarafından çok beğenildi. Dizi tam 154 bölüm sürdü.

Kavak Yelleri:

1998-2003 yılları arası Amerika’da yayınlanan fenomen olan gençlik dizisi “Dawson’s Creek”in yerli versiyonuydu.  170. bölümü ile sonlandırarak ekranın en uzun süren yerli dizileri listesine girmeyi başardı.

 

Bizim Evin Halleri:

“Bizim Evin Halleri” dizisi her yaştan seyirci tarafından ilgiyle takip edildi. “Bizim Evin Halleri” 1.680 bölüm sürerek başarıya ulaştı.

 

Lale Devri:

Başrollerini Emina Sandal, Tolgahan Sayışman ve Serenay Sarıkaya’nın paylaştığı “Lale Devri” 135 bölüm sürdü. Ekranın iddialı dizileri arasında yerini almayı başarmıştı.

 

 

Hayat Bilgisi:

Ekranın en sevilen yapımlarından biri olan Hayat Bilgisi 137 bölüm sürdü. Dizide Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan Tarih Öğretmeni Afet Güçverir’in öğrencileri ile müthiş ilişkisini anlatmıştı…

 

 

Ayrılsak da Beraberiz:

2000’li yılların en sevilen yerli dizilerinden olan “Ayrılsak da Beraberiz” dizisi izleyici tarafından çok sevilmişti. Seyircinin çok sevdiği dizi 450 bölüm sürdü.

 

Arka Sıradakiler:

FOX TV’de yayınlanan “Arka Sıradakiler”, yoksul lise öğrencisi gençlerin hayatını değiştiren Kemal Öğretmen ve gençlerin hayatındaki olayları anlatan bir gençlik dizisiydi. “Arka Sıradakiler” 170 bölüm devam etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler