Ana SayfaKimdirRecep Aktuğ Kimdir?

İlgili Postlar

Recep Aktuğ Kimdir?

Usta sanatçı Recep Aktuğ Kimdir? Recep Aktuğ Nerede Doğdu? Recep Aktuğ Aslen Nereli? Recep Aktuğ Hangi Burç? Recep Aktuğ‘nun Albümleri Hangileri? Recep Aktuğ‘nun Yer Aldığı Diziler Neler? Hepsi ve daha fazlası haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Recep Aktuğ Nerede Doğdu? Recep Aktuğ Aslen Nereli? Recep Aktuğ Hangi Burç?

Recep Aktuğ 13 mayıs 1954 de İzmir Çeşme’de doğdu. Recep Aktuğ Aslen İzmirlidir. Recep Aktuğ Boğa Burcudur.

Recep Aktuğ Kimdir?

Recep Aktuğ ilk ve orta eğitimini İzmir’de tamamladı. Recep Aktuğ, 1973 yılında liseye devam ederken anadolu pop tarzında müzik yaptığı “Gelenek” adlı bir müzik grubu vardı. İlk profesyonel çalışmasını da bu grupla izmir “Mogambo” gece klubü’nde yaptı.

1974 yılında İstanbul Üniversitesi Şişli siyasal bilgiler yüksek okulunda okurken “Grup Stüdyo” adlı bir gruba katıldı. Siyasal Bilgiler’de dört sene okuduktan sonra TM Devlet Konservatuarı’na kaydoldu. Eğitimi süresince pazarlamacılık, grafikerlik gibi işlerde ve Hafta Sonu Gazetesi’nde muhabir olarak çalışmaya başladı.

Recep Aktuğ, bazı arkadaşları ile birlikte “Arı Yapım” adlı bir şirket kurdu. Sezen Aksu şirketin ilk sanatçısıydı. İlk plak ta Kaybolan Yıllar’dı.Bu çalışmayı Türkiye’de olay haline gelen “Disko Fasıl” takip etti. 1978 yılında Antalya Altın Portakal Şarkı yarışmasına iki beste ile katılan Aktuğ ikincilik ve yedincilik ödülü kazandı.

1979 yılında Cantekin ile Eurovision’a katıldı. Askerden döndüğünde ilk işi, en son bıraktığı sahneye Bebek Belediye Gazinosu’na sevgili Sezer Guvenirgil ile birlikte çıkmak oldu. 1983 yılında Etap Marmara Oteli Merhaba Bar’ında çalışmaya başladı. Aynı yıl 1983 yılında Buğra Uğur’un bestesi ile Eurovision Türkiye birincisi olarak Çetin Alp ile Almanya’da Türkiye’yi temsil etti. Usta oyuncu Recep Aktuğ; bir çok reklam filminde ve dizide de rol aldı.

2009 yazında “ALIŞMA BANA” isimli albümünü piyasaya çıkaran sanatçı Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek 2010 Şubat ayında albümünü dinleyicilerinin beğenisine sundu. Recep Aktuğ Birçok bestesi ve şarkı sözü çeşitli sanatçılar tarafından seslendirildi. Bu arada birçok reklam filmi ve dizide de oynadı.

Recep Aktuğ’nun Albümleri:

  • Alışma Bana
  • Siyah Gül adlı

Recep Aktuğ’nun Yer Aldığı Diziler:

  • Kurtlar Vadisi
  • Aşk-ı memnu
  • Koçbank’ın “pusula” reklamı

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler