Ana SayfaÜnlülerRasim Öztekin 'in Eşinden Demet Akbağ'a Yanıt

İlgili Postlar

Rasim Öztekin ‘in Eşinden Demet Akbağ’a Yanıt

Rasim Öztekin, geçirdiği kalp krizi sonucu geçtiğimiz hafta yaşamını yitirdi. Oyuncu Demet Akbağ, Öztekin’in vefatı sonrasında, “Kalbi zaten problemliydi. Bir de Covid-19 sebebiyle olması gereken bir ameliyatı da galiba ihmal etmiş” dedi. Akbağ’ın bu sözlerine, ünlü oyuncunun eşi Esra Kazancıbaşı Öztekin’den yanıt geldi. Detaylar haberimizin devamında…

Olması Gereken Ameliyatı İhmal Etmiş

Tiyatro ve sinema oyuncusu Rasim Öztekin, geçtiğimiz pazar günü kalp krizi geçirdi. Öztekin’e Beykoz Devlet Hastanesi’nde acil olarak müdahale edildi. Usta sanatçı, ardından da Dr. Siyami Ersek Hastanesi’ne nakledildi. Ancak Öztekin, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Oyuncu Demet Akbağ, vefat eden yakın arkadaşı Öztekin hakkında çarpıcı bir açıklamada bulundu. Akbağ, “Çok kötü bir gün geçirdim, çok ağladım. O yüzden söylenecek bir şey yok. Çok genç kaybettik Rasim’ciğimi. Çok üzgünüz hepimiz. Kalbi zaten problemliydi. Bir de Covid-19 sebebiyle olması gereken bir ameliyatı da galiba ihmal etmiş. Kalp krizi, aramızdan aldı onu” ifadelerini kullandı.

Rasim Öztekin’in Eşinden Yanıt

Demet Akbağ’ın bu sözlerinden sonra ünlü oyuncunun eşinden açıklama geldi. Rasim Öztekin’in pandemiden korktuğu için sağlık kontrollerini ihmal ettiği şeklinde medyada yer alan bazı haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Esra Kazancıbaşı Öztekin şu açıklamayı yaptı:

“Her yaştan, her kesimden insanın ‘ağabey’ diye hitap ettiği eşim Rasim Öztekin, mizahın, toplumsal hoşgörünün ve saygının sembolü olduğu kadar, pandemi döneminde de sağlık kontrollerini asla aksatmayarak örnek davranış sergileyen hastalardan biriydi. Bu konuda ortaya atılan asılsız iddiaların, onu seven, rol modeli olarak gören milyonlarca hayranına sağlık konusunda yanlış örnek teşkil edebileceğinin kaygısıyla bu bilgilendirmeyi kardiyoloji doktorunun açıklamalarıyla birlikte yapma gereği duydum.

Rasim Öztekin ‘in Rol Arkadaşları Göz Yaşlarına Boğuldu

Medyada yer alan asılsız bazı haberlerin aksine en son 30 Ocak’ta kalp kontrolünden geçmişti. Kan-idrar testlerinin, elektro ve EKO çekiminin yanı sıra kalp pil kontrolü de yapılmıştı. Yine geçtiğimiz Haziran ayında geçirdiği önemli ritm bozukluğunun tedavisi için kalbine şok tedavisi uygulanmıştı.”

Doktorunun Açıklaması

Esra Kazancıbaşı Öztekin, eşinin doktoru Prof. Dr. İzzet Erdinler’in bu konuyla ilgili açıklamasını da paylaştı:

“Sevgili hastam Rasim Öztekin’i ilk kez 2009 yılında kalp yetersizliği ve zatürre nedeni ile Siyami Ersek Hastanesi’nde gördüm. Kalp yetersizliği için ilaç tedavisine ek olarak üç telli Biventriküler ICD takıldı. Son bir yılda ritim bozukluğu için ilaç ve şok tedavisi uygulanmış, kontrolleri düzenli olarak yapılmıştır. Mart 2020’den sonra iki kez kontrolü yapılmıştır. Son kontrolünde yeni olumsuz bulgu gözlenmemişti. Beş yıl önce yapılan anjiografide kritik darlık saptanmamıştı, ancak kendisine kontrol amaçlı anjiografi yapılması planlanıyordu.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler