Ana SayfaKimdirPial Hüseyin Türkmen Kimdir?

İlgili Postlar

Pial Hüseyin Türkmen Kimdir?

Pial Hüseyin Türkmen Kimdir? Arabasında seslendirdiği İbrahim Tatlıses’in ‘Yıkılmışım Ben’ parçasının videosunu arkadaşına gönderen ve arkadaşının da videoyu sosyal medyada paylaşması üzerine hayatı değişen Pial Hüseyin Türkmen kaç yaşında? Pial Hüseyin Türkmen nereli? Pial Hüseyin Türkmen hangi burç? Pial Hüseyin Türkmen biyografisi ve hakkında merak ettiğiniz her şey haberimizde…

Pial Hüseyin Türkmen Kaç Yaşında? Pial Hüseyin Türkmen Nereli? Pial Hüseyin Türkmen Hangi Burç?

17 Şubat 1981 doğumlu olan Pial Hüseyin Türkmen şu an 38 yaşında. Aslen Kerküklü olan sanatçı kova burcudur.

17 Şubat doğan ünlüler

Pial Hüseyin Türkmen Kimdir?

İlk şarkısını henüz 14  yaşında iken yazan ve besteleyen Pial Hüseyin Türkmen’in babası Abdülrahman Kızılay ile altıan imza attığı bir çok şarkısı bulunuyor yani babadan gelme bir yeteneğe sahip.

2001 yılında İsveç’te bilgisayar ve yazılım geliştirme bölümünü başlayan sanatçının İsveçce ve Arapça Türkçe ve İngilizce konuşma ve yazma yeteneği bulunuyor. Sanata olan ilgisi ile 2012 yılında daha geniş kitlelere ulaşmak için harekete geçti.

Kova Burcu Ünlüler

Arabasında seslendirdiği İbrahim Tatlıses’in ‘Yıkılmışım Ben’ parçasının videosunu arkadaşına gönderen ve arkadaşının da videoyu sosyal medyada paylaşması üzerine Kerküklü sanatçı Pial Hüseyin Türkmen’in hayatı bambaşka bir boyut kazandı.

Kerkük’ten 25 yıl önce Türkiye’ye göç eden bir ailenin çocuğu olan Türkmen, 16 yıldır İsveç’te yaşıyor. “Çektiğim videonun bu duruma vesile olacağını bilmiyordum. Tamamen tesadüf oldu” şeklinde konuştu. Arabasında çektiği videonun sosyal medyada bu kadar fazla izlenmesi sonucu TRT Müzik Yapım Yönetmeni Mürşit Arslan’la tanışmasına vesile olduğunu dile getiren Türkmen, “Türkiye’ye geldim. Albüm yapmaya karar verdik. Beni ünlü sanatçılarla tanıştırdı. Biri Selami Şahin diğeri ise Ahmet Selçuk İlkan. Özcan Şenyaylar ile müzik çalışması yaptık” diye konuştu.  Türkmen, İsveç adına Eurovision’a katılmak istediğnii de paylaştı.

2018 yılında “Ne Gereği Var” isimli ilk EP albümünü piyasaya sürdü. Albümde 1 tanesi remix toplam 3 şarkı bulunuyor. Albümbe bulunan “Ne Gereği Var” ve “Salla” şarkılarının söz ve müziği kendisine aittir. “Sus” isimli şarkısı ise Özcan Şenyaylar tarafından hazırlanmıştır.

Son dönemin başarılı sanatçısı Pial Hüseyin Türkmen performansıyla göz doldurmaya devam ediyor. İsveç’te yaşamını devam ettiren Türk sanatçı Pial Hüseyin Türkmen 2019 yılında söz ve müziği Çetin Tazeler’e ait “Kör Makas” adlı şarkısına da klip çekti. Sosyal medyada büyük beğeni toplayan ‘Kör Makas’ sözleri ile kısa sürede herkesin diline dolanmayı başardı.

Hüseyin Türkmen piyasaya şöhret ismi ‘PİAL’ olarak,  single çalışması “Aşk Olsun Yar” şarkısıyla Temmuz 2019’da tekrar sevenlerinin karşısına çıktı. Sözü ve müziği kendisine ait eserin aranjesi Barış Engürllü tarafından gerçekleştirildi. Pial Hüseyin Türkmen’in hedefi dünyada tanınmış bir sanatçı olabilmek.

Pial Hüseyin Türkmen Albümleri

  • 2019 – Aşk Olsun yar
  • 2019 – Ne Gereği Var
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler