Ana SayfaKimdirPerihan Savaş Kimdir?

İlgili Postlar

Perihan Savaş Kimdir?

Perihan Savaş Kimdir? Sinema dünyasında saygı gören ve sevilen bir oyuncu olan ve bir döneme ismini altın harflerle yazdıran Perihan Savaş Kimdir? haberimizde..


Bugün Doğan Ünlüler

Perihan Savaş aslen nereli? Perihan Savaş şuan kaç yaşında? Perihan Savaş hangi burç?

Perihan Savaş 1 Ocak 1955 doğumlu usta sanatçı şuan 64 yaşında ve oğlak burcudur.

Perihan Savaş Kimdir?

Türk sinemasının dev ismi Perihan Savaş’ın gerçek adı Şerife Perihan’dır. 1 Ocak 1955 doğumlu usta sanatçı, İstanbul’un Fatih İlçesi’nde dünyaya gelmiştir. Ortaokul mezunudur. Beş yaşındayken tiyatroyla tanışan Perihan Savaş,  “Küçük Prenses, Romeo-Jüliet, Kibarlık Budalası” gibi bir çok oyunda yer aldı. Çocukluk yıllarını İstanbul’un Fatih ilçesinde geçiren Perihan Savaş, tiyatroya başlama hikayesini bir röportajında şu sözlerle açıkladı:

“Suna Abla (Suna Pekuysal) komşumuzdu. Biz birbirimize gidip geldiğimiz zaman Suna Abla demiş ki ‘Ya ben bu kızda bir ışık görüyorum. Oyuncu olacak bu kız’. Annem de olur mu olmaz mı, işte babası izin verir mi vermez mi derken Suna Ablam kandırıyor bunları. Beni beş yaşında alıyor götürüyor Şehir Tiyatroları’na. ‘Efe Ali’ ilk oyunum benim.”

Çukur Oyuncu Kadrosu

1972’de “Korkusuz Beşler” filminde başrol oynayarak, zirveye yükseldi.  121 civarında filmde rol aldı. Sinemanın yanı sıra sahneye çıkarak, bir dönem sonra sahnelere veda etti. Dizilerde de rol alan sanatçı, ayrıca televizyon programları yapmıştır. Kadir İnanır ile oynadıkları filmlerde onu sette sakinleştirdiğini ifade eden Savaş, Yeşilçam’ın kötü adamı Erol Taş’dan çok korktuğunu dile getiriyor.

1968 yılında Perihan Savaş on üç yaşındayken, askeri okulda okuyan yirmi iki yaşındaki bir gençle nişanlanmış, 6-7 ay süren bir evlilik döneminden sonra eşinden ayrılmış. Perihan Savaş, bu evliliğini anne baskısından dolayı yaptığını ifade ediyor.

İbrahim Tatlıses ile  Evliliğinden Bir Kız Çocuğu Olmuştur

Daha sonra İbrahim Tatlıses ile olaylı bir evlilik yaşayan oyuncunun bu evlilikten Melek Zübeyde adında bir kızı oldu. Gazetelerde yer alan haberlere göre Tatlıses’in Perihan Savaş’ı dövmesinden dolayı karakolluk olmuşlar ve bu ilişkisini bitirmiştir.

İbrahim Tatlıses’ten boşanan Perihan Savaş, kendisi gibi oyuncu olan Yılmaz Zafer ile büyük bir aşk yaşadı ve hayatını birleştirdi. Bu evlilikten de oğlu Savaş Zafer’i dünyaya getiren Perihan Savaş, iki kere kalp krizi geçirerek uzun süre bakıma muhtaç şekilde yaşayan eşi Yılmaz Zafer’e, öldüğü 9 Kasım 1995 gününe kadar hastalığı süresince çok iyi bakarak örnek bir eş davranışı sergilemiştir.

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler