Ana SayfaKimdirPelin Çift Kimdir?

İlgili Postlar

Pelin Çift Kimdir?

Güzel sunucu Pelin Çift Kimdir? Pelin Çift Nerede Doğdu? Pelin Çift Aslen Nereli? Pelin Çift Hangi Burç? Pelin Çift’in Çalıştığı TV Kanalları Hangileri? Hepsi ve daha fazlası haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Pelin Çift Nerede Doğdu? Pelin Çift Aslen Nereli? Pelin Çift Hangi Burç?

Pelin Çift, 8 Temmuz 1978 yılında İzmir’de doğmuştur. Pelin Çift Aslen İzmirlidir. Pelin Çift Yengeç burcudur.

Pelin Çift Kimdir?

Pelin Çift, Notre Dame de Sion Fransız Lisesini bitirdi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Galatasaray Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde “Özel Televizyonların Yapısal Özelliklerinin Haber Oluşumuna Etkilerini İnceleme” adlı Fransızca tez ile yüksek lisans yaptı.

1997 yılında NTV ekranlarında hava durumu sunuculuğu ile televizyonculuğa başladı. Güzelliği ile dikkat çeken Pelin Çift daha sonra NTV haber sunuculuğuna terfi ederek 2 sene haber sundu. Yüksek lisansını tamamlamak üzere Galatasaray Üniversitesi’nde radyo televizyon gazeteciliği bölümünde okumaya başladı. Yüksek lisans biterken Paris’te Sorbonne Üniversitesi’ne kabul edildi, Tam Fransa’ya gidecekken Sky Türk kuruldu ve orada işe başladı.

Pelin Çift NTV’den sonra 2003-2004 yılları arasında SkyTürk, 2004-2009 yılları arasında CNN Türk ve 2009 yılında HaberTürk kanallarında sunuculuk hayatına devam etti. HaberTürk kanalında Öteki Gündem adlı programın sunuculuğunu yaptı. 2014 yılına kadar HaberTürk kanalında Medya Kritik programını hazırlayıp sundu.

Pelin Çift 2013 yılınında “Bir Milyon Kimin?” adlı bilgi yarışmasında, yarışmanın jüri üyeleri Bülent Özveren, Okan Bayülgen ve Gülben Ergen olurken yarışmanın sunucusu Pelin Çift, Hakan Hatipoğlu ile birlikte sunuculuk görevi yaptı. Fransızca ve İngilizce’yi iyi derecede konuşan Pelin Çift, 2009 yılında Okan Akbaş ile evlendi. Ömer adında bir oğlu vardır. 2015 yılında ocak ayından itibaren TRT 1’de Pelin Çift ile Gündem Ötesi programını sunmaktadır.

Pelin Çift’in Çalıştığı TV Kanalları:

1997-2001: NTV

2003-2004: Skytürk

2004-2009: CNN Türk

2009-2014: Habertürk TV

2015- —— TRT 1

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler