Ana SayfaYaşamPandemi' de Ex Aşklara Rağbet Arttı...

İlgili Postlar

Pandemi’ de Ex Aşklara Rağbet Arttı…

Pandemiyle birlikte hayatıma giren yeni yaşam tarzların beraberinde yeni trendler ve alışkanlıklarda türedi. Sadece kadınlar içerisinde düzenlenen bir anket verilerine göz atıldığında, eski aşklarıyla tekrar temasa geçenler bayağı bir çoğalıyor. Şöyleki; bu araştırma 1 Eylül – 30 Eylül 2021 tarihlerinin arasında Gleeden üyeleri içinden 1.210 Türk kadını ile yapılmıştır. Çarpıcı Detayları Haberimizde…

Kadına hediye Ne Alınır? Birbirinden Özel Fikirler Bodo’da!

Pandemide Ex – Aşklara Rağbet Arttı…

Pandemi döneminde hayatlarımıda yeni maceralardan daha çok eski partnerlere rağbet görüyor. Hatta aşk defterleri yeniden aralanıyor…

Aşk Defterleri Yenden Açıldı!…

Yaşantımızda rutinleştirdiğimiz çoğu şeyin değiştiği pandemi döneminde hiç de alışık olmadığız kadar uzunca sürelerle evlere kapandık. Geçmişi, günü, hatta anı ve yarını düşünmeye, kendimizi dinlemeye ilk kez zamanımız oldu. Kendimizi dinlerken hatıralarımızı deşmeye de başlayıverdik. Sağlıkla gelen kaygılarımızın diğer yanında ekonomimizde oluşan daralmanın da tesiriyle yeni olan herşey çekinir, eskileri de daha fazla özler olduk. Nostalji kavramının en sert bir şekilde oluştuğu son bir sene  içinde, aşk defterleri yeniden açılıverdi…

Tamamen kadınlar tarafından oluşturulmuş olan Gleeden adındaki tanışma uygulaması, Türkiye’ de olan kadın üyelerine “Son bir yıl içinde eski aşklarınızdan biriyle görüştünüz mü?” şeklinde bir soru sordu. Ankete dahil olan kadınların %71 ‘i “Evet” derken, pandemi dönemi başlamadan yapılan aynı ankette bu oran sadece %47 idi.

Android için Gleeden indir
iOS için Gleeden indir

Özlem Ve Sağlık Kaygısı Ağır Bastı…

Yaşanan ilişkilerde eskiye dönüşün sebebi irdelendiğinde, sonuçların ana başlıklarda toplandıkları gözlemlendi. Anket sonucuna bakıldığında; %36’sı eski ilişkisini özlediği için, %32’si sağlık kaygısıyla, %21’ü yeni kişilere karşı güvensizlik ve %11’i iletişim kolaylığı sebebiyle eski partnerlerini tercih ediyorlar. Yeni biriyle tanıştıktan sonra en baştan tüm samimiyet aşamalarını geçmek yerine, ilk andan itibaren candan olabilecek ve rahatça anlaşma kurulabilecek eski sevgililer tercih ediliyor.

Ankette sorulan diğer soruya gelindiğinde; “İki buluşma davet aldığınızda, tanıdığınız kişiyi mi yeni kişiyi mi seçersiniz?” şeklindeki soru sorulduğunda sonuç %74‘ü tanıdığı birini tercih edeceğini söylerken, Aynı ankete üç sene önce katılan kişilerde tanıdığı kişiyi tercih edenlerin oranı ise yalnızca %32‘ydi.

Sosyal Medya Ex – Aşklara Ulaşımı Kolaylaştırıyor…

Kadınlar, kişisel eğlence uğruna, yaşadığı evin sâkinlerine ve geniş aile üyelerine Covid riski taşımak istemiyor. Bu nedenle tanımadığı insanlarla temaslı ilişki kurmakta çekincelerin had safhada olduğunu görülebiliyor.

Sosyal medya uygulamalarının en popülerlerinden olan Linkedin ve Instagram kullanımının yaygınlaşmasıyla, eskiden tanışılan kişilere yeniden ulaşabilmek mümkün oluyor. Pandemi kısıtlamasında geçen süreler, geçmişte yaşanan ilişkileri hatırlamaya ve ex-aşkları yeniden bulmaya yaramışa benziyor.

Kadınlar İçin 2021 Saç Trendleri Ve Tüyoları

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler