Ana SayfaKimdirEski Türkiye güzeli Özlem Kaymaz kimdir?

İlgili Postlar

Eski Türkiye güzeli Özlem Kaymaz kimdir?

Henüz 18 yaşındayken Türkiye Güzeli olarak güzellik tacı giyen Özlem Kaymaz, Türkiye güzeli seçildiği dönemde ‘İtalyan Liseli’, ‘Sörfçü Türkiye Güzeli’ olarak hafızalarda yer etti. 90’lı yıllarda Top Modellik yapan Özlem Kaymaz, yurt dışında tertiplenen uluslararası defilelerde ve yurt içinde podyumlarda boy gösterdi. Özlem Kaymaz kimdir? Aslen nereli? Özlem Kaymaz biyografisi ve bilmeniz gereken her şey haberimizde


Bugün Doğan Ünlüler

Özlem Kaymaz Kaç Yaşında? Aslen Nereli?

1974 yılında İstanbul’un Kadıköy ilçesinde doğdu, şu an 44 yaşında.

Özlem Kaymaz kimdir?

Özlem Kaymaz öğrenim hayatına Bahariye İlkokulu’nda başladı. Öğrencilik hayatıyla birlikte sporla da yakından ilgilenen Özlem Kaymaz 1984-1987 yıllarında Galatasaray Spor Kulübü’nde Milli Yüzücü olarak sayısız Türkiye rekoru ve şampiyonluklarına imza attı. Özlem Kaymaz aldığı başarılar sonrası madalya kürsüsüne çıktığında güzelliğiyle de dikkatleri çekti. Daha 14 yaşındayken Marie Claire dergisinin kapağında yer alan ilk Türk kızı oldu.

1989-1991 yıllarında İstanbul Yelken Kulübü’nde Milli Windsurf’çü olarak başarılı spor hayatını devam ettirdi. Başarılı sporculuk kariyerine 1990 yılında gerçekleşen Dünya Windsurf Şampiyonası’nı da ekledi ve Dünya Windsurf Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden ilk Türk kadın sporcu unvanına sahip oldu.

Genç yaşta profesyonel spor hayatını sonlandırdıktan sonra yakınlarının da desteğiyle ‘Miss Turkey’ Türkiye Güzellik Kraliçesi Yarışması’na katıldı ve 1992 Türkiye 1. Güzeli seçildi. Türkiye güzeli seçilmesinin ardından ülkemizi Miss World Dünya Güzellik Yarışması’nda temsil etti.

Türkiye Güzeli seçilmesi ve Kariyeri

Özlem Kaymaz 1997 yılında evlendi ve eşinin memleketi Hollanda’da yaşamaya başladı. Evlenmesinin üzerinden 15 sene geçtikten sonra 3 çocuğuyla Türkiye’ye temelli dönüş yaptı.

Yurt dışında kaldığı yıllar boyunca gözlerden uzak çocuklarını yetiştirmeye odaklanmışken kendine de yatırım yapmayı ihmal etmedi. Özlem Kaymaz çocuk sağlığı, psikolojisi ve gelişimi, pedagoji, sağlıklı yaşam, sanat tarihi ve dünya mutfağı alanlarında kendini geliştirdi.

Nager sendromu ile doğan çocuğu Daniel hayatının ilk 1 yılını Hollanda AMC Üniversite Hastanesi’nin Yoğun Bakım Ünitesinde geçirmek zorunda kaldı. 2007-2009 yılları arasında oğlunun ameliyatlarını yaptırmak için New York’da yaşamaya başlayan Özlem Kaymaz, edindiği tecrübe ile Daniel’in hikayesinin benzer sendromlarla dünyaya gelen çocuklara ve ailelerine rehber olabilmek için hala çalışmalar yapmaya devam ediyor.

İngilizce, İtalyanca, Flemenkçe dillerini ileri seviyede bilen 15 yıl sonra Türkiye’ye dönen Özlem Kaymaz 2015 genel seçimlerde CHP’den milletvekili adayı olmuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler