Ana SayfaKimdirÖzge Ulusoy kimdir?

İlgili Postlar

Özge Ulusoy kimdir?

Joaquim Lundholm ile aşk yaşayan ünlü manken Özge Ulusoy kimdir? Modellikte ve oyunculukta kazanmış olduğu başarıları ile kısa sürede adını duyuran Özge Ulusoy hakkında bilinmeyenleri, kariyer ve özel hayatı ile ilgili detaylar haberimizde..
Bugün Doğan Ünlüler

Özge Ulusoy kimdir nerede doğdu? Özge Ulusoy aslen nereli?

Ünlü manken Özge Ulusoy Ankara doğumlu aslen İzmirlidir.

Ankaralı Ünlüler

Özge Ulusoy şuan kaç yaşında? Özge Ulusoy hangi burç?

Özge Ulusoy 35 yaşında ve terazi burcudur.

Özge Ulusoy Kimdir?

8 Ekim 1982 tarihinde Ankara’da dünyaya gelen Özge Ulusoy, ailenin en küçük çocuğudur. Ailesi aslen İzmir’lidir. Annesi Armağan Ulusoy Ankara’da eski ilçe belediye başkanı, babası ise Haydar Ulusoy ise emekli askeri hakim albaydır. İlkokulu bitirir bitirmez Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Klasik Bale Bölümünde kaydolan Özge Ulusoy, ortaokul ve liseyi burada tamamladı. Üniversitenin de ilk iki yılını Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda okuyan Ulusoy, daha sonra İstanbul’a gelmiş ve sınava hazırlanarak Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nı kazanmış, lisans eğitimine burada devam etmiştir.

Burada da üstün başarı sergileyerek son sınıfta sınıf atlayarak Klasik Bale Bölümü’ne geçiş yapmış, üniversiteyi bu bölümde tamamlamıştır. 2005 yılında Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Yönetimi Bölümü’nü kazanmış, ikinci bir üniversiteyi de burada okumuştur. 2007 yılında mezun olmuştur. 2001 yılında katıldığı Elite Model Look isimli güzellik yarışmasında dereceye girerek üçüncü oldu.

2003 yılında Miss Turkey güzellik yarışmasına katılmış, Türkiye Güzellik Kraliçesi Yarışması’nda da ikinci olmuştur. Yine aynı 2003 yılında Panama’da düzenlenen Kainat Güzellik Yarışması’nda (Miss Universe) yarışmasında Türkiye’yi temsil etmiş, ancak başarı elde edememiştir.

Yarışmanın ardından Cengiz Abazoğlu defileleri ile modelliğe adım atan Özge Ulusoy, daha sonra Uğurkan Erez ile tanıştı ve ardından onun ajansına kayıt olarak çeşitli markalara modellik yapmıştır.

Özge Ulusoy Kariyeri

Modellik kariyeri boyunca sayısız defileye çıkan ve birçok markaya modellik yapmış bunlardan öne çıkanları ise Yıldırım Mayruk, Cemil İpekçi, Hakan Yıldırım, Cengiz Abazoğlu ve Gamze Saraçoğlu gibi tanınmış modacılar olurken; Beymen, Vakko, ?pekyol, Roman, Mavi Jeans, Mudo, Harvey Nichols ve Mango gibi markaların da modelliğini üstlenmiştir.

İlk oyunculuk deneyimi Arka Sokaklar olmuştur. 2006 yılında ekranlara gelmeye başlayan ve halen devam etmekte olan Arka Sokaklar dizisinde bir dönem rol almıştır. Ardından 2007 yılında FOX TV’de yayınlanan  “Senin Uğruna” dizisinde Rafet El Roman ile birlikte başrol de izleyici karşısına çıktı. 2008 yılında Arka Sokaklar dizisine yeniden dönüş yapan Ulusoy, bir süre dizide rol alarak 2010 yılında Star TV’nin Ateşe Yürümek adlı dizisine geçiş yaptı.

Ünlü mankenin ilk sinema filmi tecrübesi ise 2011 yılında gerçekleşti. Kutsal Damacana 3: Dracoola filmi olmuştur. Tv8’de Acun Ilıcalı sunuculuğunda yayınlanan Survivor Ünlüler-Gönüllüler yarışmasında Ünlüler takımında yer aldı.

Ulusoy, 2 Nisan 2011 tarihinden 6 Haziran 2011 tarihine kadar yarışmada kaldı. Survivor yarışmasının hemen ardından “Bugün Ne Giysem?” yarışmasında yarışmacıları podyuma hazırlama işini üstlendi. 2011 yılının yaz aylarında ekranlara gelen “Yok Böyle Dans” isimli yarışmada finale kalarak birinci olmuştur.

Özge Ulusoy Özel Hayat?

Güzel manken ünlü yapımcı Ferruh Taşdemir ile 4 Haziran 2010 tarihinde dünya evine girmiş, 29 temmuz 2010 tarihinde boşanmıştır.

6 yıl Hacı Sabancı ile birlikteliği olan Özge Ulusoy, aşka küstü dedikten aylar sonra yeni sevgiliyle birlikte çekilmiş fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaşarak sosyal medya üzerinde gündem de oldu.

Şimdilerde yeni aşkı İş adamı Joaquim Lundholm ile birliktedir.

Özge Ulusoy Ödülleri

  • 2014 – 9. Uluslararası Dada? Film Festivali – En iyi kadın oyuncu (Kadın İşi: Banka Soygunu)

Özge Ulusoy Filmleri ve Dizileri

  • 2007 – Senin Uğruna(Dizi)
  • 2008 – Dilek Ayaç (Dizi)
  • 2009 – Arka Sokaklar(Dizi)
  • 2009 – Ev (Konuk Oyuncu)(sinema filmi)
  • 2010 – Ateşe Yürümek (Dizi)
  • 2011 – Kutsal Damacana: Dracoola(sinema filmi)
  • 2012 – Türk’ün Uzayla İmtihanı (Dizi)
  • 2013 – Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda (Gözde)(sinema filmi)
  • 2013 – Kadın İşi: Banka Soygunu (Nihal)(sinema filmi)
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

7 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler