Ana SayfaKimdirÖzge Özder Kimdir?

İlgili Postlar

Özge Özder Kimdir?

Özge Özder Kimdir?

Özge Özder 1 Nisan 1978 Ankara doğumludur. 38 yaşında olan Özge Özder Koç burcudur. Elif Özge Özder  ortaokul ve liseyi Ankara Özel Yükseliş Koleji’nde okumuş;  daha sonraki yıllarda tiyatro ile tanışmıştır.  1996 yılında konservatuar sınavlarına girerek Bilkent Üniversitesi tiyatro bölümünü burslu olarak Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı tiyatro bölümünü ise Yüksek puanla kazanmıştır.  2000 yılında Ankara Devlet Konservatuarı tiyatro bölümünden mezun olan ve profesyonel oyunculuk hayatına BKM ile başlamış olan Özge Özder; 2001 yılından beri aktif olarak tiyatro sahnelerinde yer alıyor.  2004-2006 yılları arasında Kanal D’de yayınlanmış olan Haziran Gecesi adlı dizide canlandırdığı Lale abla ile televizyonda da büyük bir başarı yakalayarak ismini duyurmuştur.

Show TV’de yayınlanan Dudaktan Kalbe dizisinde canlandırmış oldu Prenses Cavidan ile televizyon kariyerinin doruk noktasına taşınan Özge Özder; televizyon ve sinema oyunlarındaki başarısıyla günden güne dikkat çeken ve ünlü olan oyuncular arasında yer alır. 2005 yılından beri sahneye çıkmış olduğu şehir tiyatroları bünyesinde halen görev yapan 3 kız Kardeş oyunundan Nataşa  rolüyle göstermiş olduğu performans ile Bedia Muhavvit ödülüne layık görülmüştür. Aynı rolle Afife Jale ve Sadri Alışık ödüllerine de aday olmuş olan Özge Özder Leonce ile Lena oyununda Lena rolüyle yine Afife Jale ödülüne layık olmuştur. Oyuncu FOX TV’de yayınlanan Umutsuz Ev Kadınları dizisinde Emel karakterini canlandırmıştır. Özge Özder 14 Haziran 2014 yılında final yapan dizide senaryo gereği ölmesi gerekirken izleyicilerin Emel’in ölmesini istemiyoruz demesi üzerine tekrar oyuna dönmüştür.

Oynadığı Diziler Oyunlar ve Sinema Filmleri

On ikinci gece, Müziksiz evin konukları, Kes ve kaç, Matmazel Jülie’den Esinti, Gizli oturum, Oyun, Murat sade, Leonce ile Lena, Ceza Kanunu, Üç kız kardeş, Düş oyuncakları, Baba, Klaksonlar, Borazanlar Bırtlar, İki kişilik hırgür, Bahar noktası, Barış ormanında yarış, Cephede piknik yok ve Masal.

Ulan İstanbul, Kehribar, Umutsuz Ev Kadınları, Dudaktan Kalbe, Ömre Bedel, Başka Semtin Çocukları, Sıfır dediğimde, İyi ki varsın, Sınav, Umut Adası, Uy başuma gelenler, Emret Komutanım, Haziran Gecesi, İyi aile robotu, Estağfurullah Yokuşu, Aşkın mucizeleri, Hayat, Ayşe, Çifte Bela, Dadı, Yeditepe İstanbul, Sonbahar kadınları ve  Ferhunde Hanımlar.

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler