Ana SayfaKimdirÖykü Karayel Kimdir?

İlgili Postlar

Öykü Karayel Kimdir?

“Kalp Atışı” dizisindeki beyin cerrahı “Eylül” rolünde oynayan Öykü Karayel kimdir? “Kuzey Güney” dizisinin “Cemre” karakterini canlandıran Öykü Karayel kimdir?

Güzel oyuncu; 20 Ağustos 1990 yılında, İstanbul’da ikiz kardeşiyle birlikte dünyaya gelmiştir. Öykü Karayel’in oyunculuk serüveni; İstanbul Çemberlitaş Kız Lisesinde okurken, Kenter Tiyatrosunda eğitim almasıyla başlamıştır. İstanbul Üniversitesi, Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden mezun olan Karayel, yüksek öğrenimine devam ederken Londra’da 5 ay kadar tiyatro eğitimi de almıştır. Yine mezun olmadan önce Tiyatro Krek’te sergilediği “Güzel Şeyler Bizim Tarafta” adlı oyunundaki performansıyla ödüller almıştır. O dönemlerde, henüz 20 yaşında olan başarılı tiyatrocuya, tiyatro oyunundaki bu başarısı nedeniyle; “Kuzey Güney” dizisi için oyunculuk teklifi gelmiştir.

Yetenekli tiyatrocu; 2011 yılında oynadığı “Kuzey Güney” dizisindeki “Cemre” karakteriyle tanındı ve televizyon ekranlarındaki ilk kariyerine adım attı. Sonraki yıllarda ise TV kariyerini, “Kara Para Aşk ve Muhteşem Yüzyıl: Kösem” dizileriyle devam ettirdi. Ünlü şarkıcı Can Bonomo ile sevgili olan oyuncu; bu yıl ise yaz sezonu itibariyle başlayan “Kalp Atışı” adlı dizisinde Eylül adındaki genç bir beyin cerrahını canlandırmaktadır.

Öykü Karayel’in Rol Aldığı Çalışmalar

Rol Aldığı Dizi Filmler

Kuzey Güney (2011-Kanal D-Cemre), Kara Para Aşk (2014-ATV-İpek), Muhteşem Yüzyıl: Kösem (2015-Fox TV-Dilruba Sultan), Son Destan (2016-TRT 1- İpek), Kalp Atışı (2017-Show TV-Eylül).

Rol Aldığı Sinema Filmleri

Bulantı (2015-Aslı), Toz (2016-Azra-Başrolde), İşe Yarar Bir Şey (2017-Canan).

Rol Aldığı Tiyatro Oyunları

Güzel Şeyler Bizim Tarafta (2010-Ayşe), Katil Joe (2014-Dottie Smith)

Öykü Karayel; “Güzel Şeyler Bizim Tarafta” adlı oyunundaki başarısından dolayı; 16. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri kapsamında Efes Özel Ödülünü ve Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Genç Yetenek Ödülünü almaya hak kazanmıştır.

Öykü Karayel; 2017 yılında yaz sezonu itibariyle başlayan,”Kalp Atışı” adlı TV dizisinde beyin cerrahı Eylül karakteriyle başrolde yer alıyor. Güzel oyuncunun, bu dizisiyle oyunculuk performansı bir hayli beğenildi. Özellikle asi, dikbaşlı, ukala tavırları yanında; öfkesini dövüşmekle gösteren bir doktoru canlandırması alışılmış rollerinden farklı bulundu.Oyuncunun adam dövme sahneleri magazin ve sosyal medya gündeminde isminden epeyce söz ettirdi.

 

 

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler