Ana SayfaKültür ve SanatFilmlerOrganize İşler Neden Vizyondayken Dijital Platforma Satıldı?

İlgili Postlar

Organize İşler Neden Vizyondayken Dijital Platforma Satıldı?

Yılmaz Erdoğan’nın kaleme aldığı, başrolünün yanı sıra yönetmen koltuğunda da oturduğu ‘Organize İşler 2’ni kadrosunda Kıvanç Tatlıtuğ, Ezgi Mola gibi ünlü oyuncular yer aldığı “Organize İşler 2” gündemde yer almaya devam ediyor. Merakla beklenen “Organize İşler 2” filmi  1 Şubat’ta vizyona girdi. İlgiyle izlenen Organize İşler 2: Sazan Sarmalı Netflix’de yayınlanınca ise sosyal medya adeta karıştı. Peki Organize İşler neden vizyondayken dijital platforma satıldı? Milliyet Cadde yazarı Ali Eyüboğlu bugünkü yazısında bunun nedenini açıkladı. Detayları haberimizde bulabilirsiniz…

“Organize İşler 2 Sazan Sarmalı” İnternet Plartformunda Yayınlandı Sosyal Medya Karıştı!

Organize İşler 2: Sazan Sarmalı filmi 1 Şubat’ta vizyona girmişti…

Oyuncu kadrosunda Yılmaz Erdoğan Kıvanç, Tatlıtuğ, Ezgi Mola, Bensu Soral, Rıza Kocaoğlu, Okan Çabalar, Güven Kıraç, Ahmet Mümtaz Taylan, Ersin Korkut, Erdem Baş, Mahir İpek, Ekin Türkmen, Atakan Çelik ve Safa Sarı’nın yer aldığı yapım ‘Organize İşler 2: Sazan Sarmalı’ filmi gündemde yer almaya devam ediyor. Yapımcılığını BKM’nin üstlendiği, senaristliğini ve yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan’ın yaptığı Organize İşler 2: Sazan Sarmalı filmi 1 Şubat’ta vizyona girmişti….

Organize İşler 2: Sazan Sarmalı İlk Üç Günde Ne Kadar İzlendi?

Akpınar, “Projeyi, Netflix’e para için değil, Türk Sineması’nı dünya vitrinine çıkaracakları için verdik”

‘Organize İşler Sazan Sarmalı’nın vizyondayken Netflix’te yayınlanması sinema dünyasına bomba gibi düştüğünde aradığım BKM’nin ortağı Necati Akpınar’dan yanıt, dört gün sonra geldi. Birkaç gündür hastanede zatürre tedavisi gördüğünü söyleyen yapımcı, filmin Netflix’e satışının perde arkasını ilk kez anlattı. BKM ile Netflix diyaloğu, yapımcılar filmlerini vizyondan çektiğinde başladı. Netflix yöneticileri izledikleri ‘Organize İşler Sazan Sarmalı’nı çok beğenip, ayakta alkışladı. Amerikalılar’ın, “Bu filmi 192 ülkede yayınlayıp, dünyaya Türkler’in neler yaptığını göstermek istiyoruz” sözlerinden etkilenen Akpınar, “Projeyi, Netflix’e para için değil, Türk Sineması’nı dünya vitrinine çıkaracakları için verdik” dedi.

Yılmaz Erdoğan kimdir?

Gişeyi nasıl etkiledi? 

BKM ile Netflix’in anlaşmasından sonra, sinemadaki kriz çözüldü ve film vizyona girdi. Netflix, yapımı aynı gün yayınlamak isteyince BKM, dört hafta süre istedi. Türkiye’de filmin gişesini vuracak sayıda aboneleri olmadığını söyleyen Netflix yönetimi, BKM’ye gişede uğrayacakları kaybı da karşılamayı taahhüt edip, vizyondaki 15’inci gününde filmi yayınladı. Netflix’in yayını filmin gişesini ne kadar etkiledi? Akpınar, “Hafta sonu gişesi beklentimizin yüzde beş altında geldi” dedi. Gelelim Netflix’in Türkiye’deki abone sayısına.
Şirket, veri açıklamıyor ama aldığım bilgi Türkiye’deki abone sayısının 100 binin altında olduğu…

Organize İşler 2: Sazan Sarmalı
Organize İşler 2: Sazan Sarmalı

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler