Ana SayfaKültür ve SanatÖmer Sorak'tan 7. Koğuştaki Mucize Filminin Oscar Adaylığına Tepki

İlgili Postlar

Ömer Sorak’tan 7. Koğuştaki Mucize Filminin Oscar Adaylığına Tepki

Geçtiğimiz sene vizyona giren ve Türkiye’nin en çok izlenen 8. filmi olarak tarihe geçen 7. Koğuştaki Mucize filminin Oscar’a aday olması dün filmin severlerini çok mutlu etmişti. Ancak bu konuda yönetmenlerden tepkiler gecikmedi. Ömer Sorak’tan 7. Koğuştaki Mucize filminin Oscar adaylığına tepki geldi. İşte ünlü yönetmenin o açıklaması;

Oscar’a Aday Gösterildi

Seçici Kurul’un bugün gerçekleştirdiği toplantıda Sinema Güç Birliği’ne başvuran 23 film değerlendirildi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile sinema alanındaki meslek örgütü temsilcilerinden oluşan 16 kişilik Seçici Kurul, 93. Akademi Ödülleri (Oscar) En İyi Uluslararası Film Dalı’nda Türkiye adayını belirledi.

7. Koğuştaki Mucize Filmi İlk Kez Fox Tv’de Ekrana Gelecek!

Filmin Konusu

Vizyona girer girmez büyük bir ilgiyle karşılanan 7. Koğuştaki Mucize şüphesiz çekilen en iyi dram filmleri arasında yer alıyor. Film konusu ise şöyle özetleniyor; “1983 yılında bir Ege kasabasında küçük bir kız ölür. Ölen küçük kız sıkıyönetim komutanının kızıdır ve onun ölümünün sorumlusu olarak babaannesi ile yaşayan ve 7 yaşında bir kızı olan Memo görülmesi. Memo, her ne kadar suçsuz olduğunu anlatsa da kimse ona inanmaz. İdam cezasına çarptırılan Memo’nun yakınları, adaletin sağlanması için uğraşırken, Memo ve kızı Ova’nın tek istediği birbirlerine kavuşabilmektir.”  Filmin kadrosunda Aras Bulut İynemli, Nisa Sofiya Aksongur, Celile Toyon, İlker Aksum, Mesut Akusta, Deniz Baysal, Yurdaer Okur gibi isimler yer alıyor.

Aras Bulut İynemli kimdir?

Ömer Sorak’tan 7. Koğuştaki Mucize Filminin Oscar Adaylığına Tepki

Ömer Faruk Sorak, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, 7. Koğuştaki Mucize filminin 93’üncü Akademi Ödülleri (Oscar) En İyi Uluslararası Film Dalı’nda Türkiye adayı seçilmesini eleştirdi.

Ömer Faruk Sorak, paylaşımında “11 yabancıyla Avrupa’da başarı kovalayan Türk futbolu, 5 yabancıyla şampiyon olunca böbürlenen Türk basketbolu, Kore dizilerini devşirip reyting alınca ilerlediğini zanneden Türk televizyonculuğu, Koreliler satın alınca büyüyen Türk sinema ve işletmeciliği ve şimdi de Kore filminden uyarlama bir filmle Oscar’da en iyi yabancı film ödülü alma sevdasında Türk sineması… Bu seçimi yapan, mesleğinde yetkin, kariyerinde seçkin jürinin saygıdeğer üyeleri… Mevcut kararınızla özgün bir Türk sineması yaratma yolundaki üstün çabalarınızı ayakta alkışlıyor, hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum…” ifadelerine yer verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler