Ana SayfaKimdirOkay Köksal Kimdir?

İlgili Postlar

Okay Köksal Kimdir?

2 Şubat 2019 tarihinde Tv8’de başlayacak olan Survivor 2019 Türkiye – Yunanistan’da yarışmacılarından Okay Köksal Kimdir? Okay Köksal Kaç Yaşında? Okay Köksal Aslen Nereli? Okay Köksal Hangi Burç? Okay Köksal’ın biyografisi ve hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Detaylar haberimizde…

Okay Köksal Kaç Yaşında? Okay Köksal Aslen Nereli? Okay Köksal Hangi Burç?

Okay Köksal 6 Mayıs 1987 yılında Artvin’in Ardanuç ilçesine bağlı Ferhatlı Köyü’nde dünyaya gözlerini açtı. Şu anda 32 yaşında olan başarılı sporcu Okay Köksal’ın burcu Boğa’dır.

Okay Köksal Kimdir?

Okay Köksal’ın güreşle tanışması ilkokulda okullarına gelen güreş antrenörlerini tanıması sonucunda olmuştur. Ardından abilerinin ve babasının önderlik etmesiyle henüz 7 yaşında iken güreşe adım atmıştır. Başarılı güreşci Köksal, Avrupa Şampiyonu, Dünya ikincisi, Milli Güreşçi, Beden Eğitimi Öğretmeni ve aynı zamanda da Survivor 2019 yarışmacısıdır.

Bunların yanı sıra Köksal, Okay Kölübünün bir sporcusudur. Pek çok yurtdışı turnuvalarına giderek birincilik elde etmiştir. Üstelik Avrupa birinciliği de var. Yalnız tek bir yenilgisi var, onda da dünya ikincisi olmuştur.

2007 senesinde ise Çin’nin başkenti olan Pekin’de düzenlenen Gençler Serbest Güreş Dünya Şampiyonası’nda Dünya ikinciliğini elde etti.

Başarılı güreşci Okay Köksal, 2011 senesinde ise 22. Çuruspil Festivalinde rakiplerini tek tek yenerek başpehlivanlık ödülünü almaya hak kazandı. 2015 senesinde Artvin’in Ardanuç ilçesinde düzenlenmiş olan Geleneksel Karakucak Güreşleri’nde 84 kilogramda Okay Köksal birincilik ödülüne layık görüldü.

Şu anda evli olan Okay Köksal, yaşamını ailesi ile beraber Ankara’da devam ettirmektedir.

2 Şubat 2019 tarihinde Tv8’de yayınlanacak olan Survivor 2019 Türkiye – Yunanistan’da yarışmacı kadrosunda yerini aldı. Türkiye ekibinde Atakan Işıktutan, Bora Edin, Büşra Yalçın, Ecem Onaran, Hakan Kanık, Hikmet Tuğsuz, Kader Karakaya, Melisa Emirbayer, Okay Köksal, Seda Ocak, Sude Burcu, Yusuf Karakaya isimli kişiler yarışacak.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler