Ana SayfaÜnlülerNükhet Duru İçin Flaş Karar. Netflix İptal Etti...

İlgili Postlar

Nükhet Duru İçin Flaş Karar. Netflix İptal Etti…

Netflix, Nükhet Duru’nun geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan “Hikayesi Var” adlı son albümün hazırlanma sürecini anlatan “Duru Olmak” isimli belgeselini yayımlanmasını durdurma kararı aldı. Sebebinin ise yönetmen Mustafa Tunç ile Nükhet Duru ‘nun arasındaki telif kavgalarının olduğu açıklandı. İşte Detayları…

Nükhet Duru: “Şantaj Yapıp Tehdit Etti”…

Nükhet Duru İçin Flaş Karar. Netflix İptal Etti…

Nükhet Duru’nun “Hikayesi Var” adlı son albümün hazırlanma sürecini anlatan “Duru Olmak” belgeseli, Netflix Türkiye yapımı olarak 19 Şubat’ta izleyicisiyle buluşmuştu. Ünlü sanatçının “Hikayesi Var” isimli albümünü içeriğine alan belgesel, yayımlanmasının ardından başlayan telif anlaşmazlıklarıyla gündeme gelmişdi.

“Duru Olmak” Belgeselinin yönetmeni Mustafa Tunç, verdiği röportajda eserinin izinsiz yayımlandığını öne sürmüştü. İddiaların ardından sosyal meodya hesabından açıklama yapan Nükhet Duru, yönetmen tarafından şantaj ve tehdite maruz kaldığına ilişkin şok bir açıklama yapmıştı.

Nükhet Duru Sessizliğini Bozarak Şunları Söylemişti…

“Mu Tunç isimli kişinin iftira ve yalan dolu sözleri karşısında açıklama yapmam gerekiyor…..”

“Bu gerçek dışı suçlamaların hedefi olmaktan, ticari hırslarına beni malzeme etmek isteyen 2-3 kişinin var olmayan bir ’emek sömürüsü’ demagojisine alet edilmekten ötürü çok kırgınım. Mustafa Tunç’un şahsıma ve belgesele yönelik sözlerinin tamamı uydurmadır……”

“Bu kişi ‘Nükhet Duru’ ve ‘Hikayesi Var’ albümü üzerine kurulu bir belgeseli (ki proje bize aittir) tek başına sahiplenmek ve 45 yıldır sanat hayatıma vermekte olduğum emeği yok saymak gibi bir hadsizlik içindedir!…..

…….Belgeselde senaryo olmadığı halde montajda adını belgesele senarist yazdıracak kadar hukuk tanımazlık edebilmiştir.”

Nükhet Duru kimdir?

“Mustafa Tunç Kayıtlara El Koymuştur.”

“Duru Olmak” adlı Belgeselin kayıtlarına Mustafa Tunç’un el koyduğunu anlatan ünlü sanatçı, şöyle devam etti;

“Belgeselin yayını için yapımcımızın dijital platform ile anlaşması sonrasında Tunç’un tutumu şantaja dönüşmüştür. Önce telefonlara cevap vermemiş, sonra da taleplerini yükseltip, yapımcımıza baskı kurmaya çalışmıştır……” dedi.

Netflix Yayını Durdurma Kararı Aldı!…

Netflix, her iki tarafın da haklarını korumak ve de tarafsız davranmak adına yapımcı Evren Ercan ve Mustafa Tunç’un arasındaki telif anlaşmazlığında uzlaşmaya ulaşana kadar “Duru Olmak” belgeselinin yayınını durdurma kararına vardı.

Netflix Sözcüsü adına yapılan resmi açıklamada ise şu ifadelere yer verildi.

“Netflix olarak, birlikte çalıştığımız tüm oyuncu ve yapım ekibinin haklarını korumak her zaman bizim önceliğimiz. Bahsi geçen durumu derinlemesine inceledikten sonra, taraflar arasındaki anlaşmazlık çözülene kadar belgeselin yayınını durdurma kararı aldık.” 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler