Ana SayfaKimdirNilay Dorsa kimdir?

İlgili Postlar

Nilay Dorsa kimdir?

İran’da doğup büyüyen ve son yıllarda Türkiye’nin gözde isimlerinden birisi olan Nilay Dorsa kimdir?

Mankenlik, oyunculuk ve klip çalışmaları gibi farklı alanlarda ismini duyurmayı başaran Nilay Dorsa, özellikle son yıllarda Türkiye’de çok daha aktif bir görüntü sergiliyor.


Bugün Doğan Ünlüler

Nilay Dorsa kaç yaşında? Nilay Dorsa aslen nereli? Nilay Dorsa burcu ne?

Nilay Dorsa 2 Ocak 1982 tarihinde İran’ın Tahran şehrinde doğdu. Nilay Dorsa’nın burcu ise oğlak.

Nilay Dorsa kimdir? Bugünlere nasıl geldi? Nerede eğitim aldı?

Annesi İspanyol babası ise İranlı olan Nilay Dorsa, verdiği röportajda çocukluk dönemlerinde pasif olduğunu söylerken arkadaşları tarafından da Safinaz denildiğini belirtti. Hayatının büyük bir bölümünü Türkiye’de geçiren oyuncu eğitimini de lise döneminin ardından gitar kursları ile sanata yöneldi. Lise dönemlerinde voleybolla da ilgilenen Nilay Dorsa, fiziğinin avantajlarını büyüdükçe kullanmaya başladı. Çevresinden “Boyun uzun, neden sen manken olmuyorsun” gibi tepkiler alan ve ardından bu mesleği düşünmeye başlayan Nilay Dorsa için kariyer de böylece başlamış oldu.

Alışveriş sırasında bir kadının kendini görerek mankenlik teklif etmesi üzerine ünlü modacı Ertan Kayıtken’le tanışan Nilay Dorsa’nın mankenlik hayatı da böylece başladı. Kısa süre içerisinde sektörde yükselen Nilay Dorsa, İzmir’deki yerel TV’lerde de çalıştı. Ünlü ismin en büyük çıkışı ise 2000 yılında Best Model Of Turkey yarışmasında aldığı 3.lük oldu. Bu başarı sonrasında İstanbul’a yerleşen Nilay Dorsa, böylece sektöre girerek projelerin aranan yüzlerinden birisi oldu. Moda üzerine yazıları ile takip edilen oyuncu aynı zamanda pek çok farklı etkinlikte de podyumda yer aldı.

Nilay Dorsa dizi ve projeler neler?

Nilay Dorsa’nın yer aldığı bazı diziler ise şöyle;

Kaynanalar

Kurtlar Vadisi

Hamdi Alkan Tiyatro Oyunları

Oyuncu aynı zamanda Turkische Allgemeine Zeitung Gazetesi’nde moda üzerine yazılar yazıyor.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler