Ana SayfaKimdirNihat Hatipoğlu kimdir?

İlgili Postlar

Nihat Hatipoğlu kimdir?

ATV ekranlarında dini program sunan Nihat Hatipoğlu kimdir? Nihat Hatipoğlu nerede ve ne zaman dünyaya geldi, nasıl din adamı oldu? Türkiye’nin en çok ismi anılan ve ekranlarda en çok görünen din adamı Nihat Hatipoğlu hakkında merak edilenler haberimizde…
Bugün Doğan Ünlüler

Nihat hatipoğlu Kaç Yaşında? Nihat hatipoğlu Aslen Nereli? Nihat hatipoğlu Hangi Burç?

11 Mayıs 1955’de Diyarbakır’da doğan Nihat Hatipoğlu, aslen Diyarbakırlı’dır. Şu an 64 yaşında olan Nihat Hatipoğlu boğa burcudur.

Diyarbakırlı ünlüler

Nihat Hatipoğlu Kimdir?

ocukluk yılları Diyarbakır’da geçen Nihat Hatipoğlu, babası Haydar Hatipoğlu’nun müftü olmasından dolayı tayinleri nedeniyle ilkokulu Siirt ve Malatya’da okumak durumunda kaldı. Liseyi ise Uşak İmam Hatip Lisesi ve fark derslerini vererek Uşak Lisesi’ni de tamamladı. 1981 yılında da Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Nihat Hatipoğlu, 1999 yılında Hadis Ana Bilim dalında “Kur’an-ı Kerim’in Anlaşılmasında Hadislerin Rolü” adlı çalışmasıyla doktorasını yaptı. Ardından 2000 yılında da Doçent, 2012 yılında ise Profesör oldu. Nihat Hatipoğlu, 1985-1987 yılları arasında Mısır’da Arapça üzerine eğitim gördü. İmam-Hatip, Kur’an Kurslarında yöneticilik yapan Hatipoğlu, Din işleri Yüksek Kurulu Uzmanı olarak görev yapıyor.

11 mayıs doğumlu ünlüler

Nihat Hatipoğlu Eserleri

40’ın üzerinde eseri bulunan Hatipoğlu’nun 10 tane yayımlanmış eseri bulunuyor. Ayrıca yurt içi ve yurt dışında seri konferansları devam eden Hatipoğlu’nun yazı ve makaleleri, panel, Diyanet Dergisi , İslami Araştırmalar ve benzeri dergilerde yayınlanmıştır. Yıllardır televizyon ekranlarında dini programlar sunan Nihat Hatipoğlu, programına hala daha devam etmektedir. Bunun yanı sıra Ankara’da yayın yapan iki tane yerel radyoda 10 yıldan fazla aralıksız olarak haftalık yayınlarına devam etmiştir. Nihat Hatipoğlu, yıllardan beri hala daha her yıl Ramazan aylarında sahur ve iftar programları ile televizyon ekranlarında izleyicisi ile buluşuyor. Çok merak edilmesine rağmen Nihat Hatipoğlu mal varlığı hakkında bir bilgi bulunmuyor.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler