Ana SayfaKültür ve SanatNetflix'in Futbolsuz Günler İçin 11 Yapımı

İlgili Postlar

Netflix’in Futbolsuz Günler İçin 11 Yapımı

Sosyal hayatın bitmesi ile başlayan karantina günlerinde özlenen futbol için Netflix devrede. Netflix’in Futbolsuz Günler İçin 11 Yapımı

Salgın sebebi ile liglere ara verilmesinin ardından birçok futbol sever büyük özlem duyuyor. Bu özlemi bir nebze olsun dindirmek için Netflix’in futbol temalı dizi, film ve belgeselleri bu hususta büyük rol oynuyor. Bu haberde sizler için Netflix’te yer alan 11 dizi, film ve belgeselden bahsediyoruz

The English Game

6 bölümden oluşan bu dizi Julian Fellowes imzalı orijinal Netflix yapımı. İzleyicileri 19. yy’ın son dönemlerine yani modern futbolun temellerinin atıldığı İngiltere’ye götürüyor. Senaryosunu gerçek olaylardan alan dizi, futbolun sadece tarihini değil ayın zamanda toplumsal etkisini de gözler önüne seriyor.

Sunderland ‘Til I Die

Hüzün ve neşe, sevgi ve öfke, hayaller ve gerçekler… Adını Sunderland tribünlerine ait bir tezahürattan alan bu orijinal yapımda futbola ait her şeyi bulmak mümkün. Belgeselin yayınlanan ilk sezonu, tarihi 1879 kadar uzanan İngiliz kulübünü Premier Lig’den küme düştükten sonra, toparlamaya çalıştığı 2017-2018 sezonu boyunca takip ediyor.

Barça Rüyası

FC Barcelona hakkında yazılan birçok şey oldu. Bu belgesel ise çıtayı en yukarıya taşıyor çünkü dünyanın en sevilen takımlarından birinin geçmişine Johan Cruyff, Andres Iniesta ve Gary Lineker gibi efsaneler eşliğinde ışık tutuyor.

İlk Takım: Juventus

İki kısımdan ve altı bölümden oluşan bu belgesel dizisi, üst üste yedinci kez İtalya şampiyonu olmaya ve Şampiyonlar Ligi’nde zafere ulaşmak için ellerinden gelen her şeyi yapan ünlü futbol kulübü Juventus’u saha içinde ve dışında takip ediyor.

Boca Juniors Confidential

Türkiye’de de azımsanmayacak bir hayrana sahip olan Arjantin kulübü Boca Juniors’a içeriden bir bakış. Netflix orijinal yapımı olan 4 bölümlük bu belgeselde sarı lacivertli takımın futbolcuları, taraftarları ve personeli, kulübün perde arkasında yaşanan olayları anlatıyor.

Le K Benzema

Cezayir asıllı Fransız futbolcu Karim Benzema, yetenekleriyle birlikte yaptığı açıklamalarla da gündeme gelen bir futbolcu. 2017 yılında hazırlanan bu belgeselde yıldız futbolcu kariyeri ile ilgili olarak şok etkisi yaratan ve milli takımdaki yerini tehlikeye atan açıklamalarda bulunuyor.

Apache: La vida de Carlos Tevez

Türkiye’de de hayranları bulunan Carlos Tevez’in hayatını sert bir gerçekçilikle dramatize eden yapım, oyuncunun Arjantin’in yüksek suç oranı ile tanınan Fuerte Apache mahallesinde büyümesine rağmen bir yıldız haline gelişini anlatıyor.

Antoine Griezmann: Bir Efsanenin Doğuşu

Cesareti ve kararlılığı sayesinde yaşadığı bütün zorlukların üstesinden gelerek Dünya Kupası’nı kaldıran Fransız oyuncunun yaşamına odaklanan ilham verici bir spor belgeseli.

Maradona Meksika’da

Futbolun sansasyonel ismi olan Diego Maradona, bu mini belgesel dizisinde Meksika kulübü Dorados’u ve belki de kendisi kurtarmak için Sinaloa kartelinin yuvası Culiacan’a geliyor ve olaylar gelişiyor.

Ultras

İtalya’daki fanat futbolun taraftarlarının yaşamına odaklanan bu filmde, yaşlanan bir taraftar, kendisi ve genç bir takipçisi için yeni bir gelecek kurmaya çalışıyor. Bu esnada da geçmişi ile yüzleşme yaşıyor.

Back of the Net

Çocuklarıyla birlikte futbol temalı, eğlence dolu bir film izlemek isteyenlere yönelik olan bu film, fen tutkunu Amerikalı bir öğrencinin tatilde yanlışlıkla Avustralya’daki bir futbol akademisine gitmesini ve burada yaşadığı maceraları konu alıyor.

Yakında:

Anelka: Misunderstood

Kariyeri boyunca elde ettiği başarılar ve yetenekleri kadar gündemden düşmeyen bir isim Nicloas Anelka. Çocukluğu, dini inancı, transferleri, tartışmaları ve pişmanlıkları… Bir dönem Fenerbahçe’nin de formasını terleten Fransız yıldız, tüm bilinmeyenlerini bu belgeselde anlatacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler