Ana SayfaDizilerNetflix 2020'nin En Çok İzlenen Yapımlarını Açıkladı!

İlgili Postlar

Netflix 2020’nin En Çok İzlenen Yapımlarını Açıkladı!

Türkiye’de 2020’de Netflix’te en çok drama ve komedi türündeki yapımları izledi. Fantastik ve romantik yapımlarının da izleyici sayılarını ciddi oranda arttırdı. Eğlence servisi Netflix, Türkiye’deki 3 milyonu aşkın üyesinin 2020’de en çok hangi tür yapımları izlemekten hoşlandığını ve yıl içinde en çok hangi türlerin bir önceki yıla göre yükselişe geçtiğini belirledi. Netflix, 2020’nin en çok izlenen yapımlarını açıkladı.

Netflix 2020’nin En Çok İzlenen Yapımlarını Açıkladı!

Netflix verilerine göre Türkiye’de yılın en çok izlenen türü, çok zengin bir içerik çeşitliliğe sahip olan drama türündeki yapımlar oldu. Ama tabii ki böylesi zorlu bir yılda gülmeye veya kocaman kahkahalar atmaya da bolca ihtiyaç duyduk. Bu yüzden 2020’de en çok izlediğimiz ikinci türün komedi ve stand-up yapımları oldu. Komedi yapımlarının izlenme oranlarına göre, kahkahanın peşinden en çok gittiğimiz aylar ise, nisan, mayıs ve haziran ayları oldu. Başka bir deyişle bu üç ayda komedi ve stand-up yapımlarını diğer tüm aylardan daha çok izlendi.

ÇOCUKLARA ÖZEL YAPIMLAR DA ÖN PLANA ÇIKTI!

Yılın en çok izlenen türleri arasında üçüncü sırada, adrenalin seviyemizi her istediğimiz an zirveye taşıyabilen aksiyon yapımları oldu. Dördüncü sırada, ebeveyn kontrolleri sayesinde içeriklerin farklı yaş gruplarına göre filtrelenebilen eğlenceli ve eğitici çocuk yapımları yer alırken, beşinci ve son sırada ise korku ve gerilim türleri yer aldı.

ROMANTİK YAPIMLARDA YÜKSELİŞE GEÇTİ!

Netflix verilerine göre, yılın en çok çıkış yapan türü reality türündeki yapımlar oldu. İkinci sırada ise, romantik yapımları izleme oranı bir önceki yıla göre ciddi ölçüde artış gösterdi. Çıkış yapanlar arasında üçüncü sırada, müzik gruplarıyla da Türkiye’deki popülaritesini sürdüren Kore dramaları yerini aldı. Dördüncü sırada farklı evrenlere kaçmak istediğimiz anların kahramanı fantastik yapımlar yer alırken, animeler de yılın en çok çıkış yapan 5 türü arasında yerini aldı.

FANTASTİK YAPIMLAR!

Mart ve Haziran arası dönemde en çok reality türündeki yapımlar izlendi. Geceleri ise, bu dönemde yılın ilk iki ayına göre izlenme oranlarını ciddi şekilde arttıran korku ve gerilim yapımlarını tercih edildi. Bu iki türü, nefes kesen aksiyon yapımları izledi. Çocuk yapımları dördüncü sırada yer aldı. İlkbahardan yaz ortasına kadarki dönemde ise, en çok izlenen beşinci tür animeler oldu.

Netflix Stranger Things’in 4. Sezonuna Katılan Sürpriz Oyuncuları Duyurdu!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler