Ana SayfaKimdirNazan Öncel Kimdir?

İlgili Postlar

Nazan Öncel Kimdir?

Türkiye’nin Sevilen Sanatçılarından Olan Nazan Öncel Kimdir? Ünlü sanatçı hakkında merak edilen her şey Nazan Öncel Kimdir? haberimizle sizlerle..


Bugün Doğan Ünlüler

Nazan Öncel Aslen Nereli? Nazan Öncel Şuan Kaç Yaşında? Nazan Öncel Hangi Burç?

Aslen İzmirli olan Nazan Öncel şuan 62 yaşındadır. Ünlü sanatçının burcu ise Kovadır.

Nazan Öncel Kimdir?

6 Şubat 1956 yılında İzmir , Karşıyaka’da dünyaya gelen Nazan Öncel aslen İzmirlidir. Öğretmen bir anne ve memur bir babanın evliliklerinin ikinci yıl dönümlerinde  Sokak Kızı lakabıyla da tanınan Nazan Öncel dünyaya gelmiştir.

İlk defa 1961 senesinde kameralar karşısına geçen Nazan Öncel ilk ve tek sinema filmi olan “Acı Tesadüf”te çocuk yıldız olarak tanışmıştır.

Edebiyata olan yatkınlığını babası Muzaffer Bey’den alırken, nota bilgisini ise henüz altı yaşındayken annesi Raziye Hanım’dan öğrenmesiyle ortaokul yıllarında gitar çalıp, şarkı söylemeye başlamıştır.

Ortaokul eğitimine devam ederken mezun olduğu Zafer İlkokul’unun sene sonu kutlamalarına katılması için özel olarak okul müdüründen davet aldığında, kara önlüğünün yerine annesinin özel olarak diktiği elbiseyi giymeyi tercih ederek, solo mandolin çalmıştır.

1969’da Kervanlar Orkestrası’yla, üç yıl süren birlikteliğinin yanı sıra 1971’de 15 yaşında kurduğu Çılgınlar grubuyla birlikte düğün salonlarında ve festivallerde şarkı söylemiştir. Bunlar Nazan Öncelin İlk sahne tecrübeleridir.

İzmir Radyosu’nun düzenlediği 1975 yılında bir şarkı yarışmasında “Annem” isimli bestesiyle katılarak birinci olmaya hak kazanmıştır.

İstanbul’da ilk 45’lik kaydını 1978′ yılında gerçekleştirmiştir. Necdet Koyutürk Orkestrası eşliğinde söylediği “Sana Kul Köle Olmuştum şarkısı radyo ve televizyonda büyük ilgi toplamıştır. O yıllarda pop müzikten piyanist şarkıcılar dönemine geçiş sırasında çıkardığı ilk Long Play’i olan “Yağmur Duası” 1982’de yayına girmiştir.

nazan öncel kimdir ile ilgili görsel sonucu

Nazan Öncel, hepsi kendi kaleminden oluşan şarkılardan  “Bir Hadise Var” albümünü, Türkiye’de pop müziğin iyice yaygınlaştığı 1991 yıllarında çıkardı. “Aynı Nakarat”, “Gitme Kal Bu Şehirde, “Âşık Değilim Olabilirim”, “Nokta Nokta” ve “Leylim Yar” gibi şarkılar 90’lı yılların önemli pop klasikleri arasında yerini aldı.Sonrasında 1994’te “Aşk Beklemez”, “Geceler Kara Tren”, “Ben Böyle Aşk Görmedim”, “Dillere Düşeceğiz Seninle” gibi şarkılarla büyük beğeni kazandı. ‘’Börekler Açarım” şarkısı radyocular tarafından Türkiye’nin ilk anonim pop şarkısı olarak kabul edildi.

1996 yılında çıkardığı Sokak Kızı albümüyle Nazan tarzını sertleştirir ve bu albümden çıkan Sokak Kızı, Erkekler de Yanar, A Bu Hayat ve Bırak Seveyim Rahat Edeyim gibi parçalar onu slowdan uzaklaştırarak  zirveye taşır.Nazan Öncel bu tarzı 1999 Ocak ayında yayınlanan Demir Leblebi albümünde sürdürdü. Türkiye’ye eşik atlatan ve sosyal sorumluluklara işaret eden bu albüm, yıllar sonra Göç ve Sokak Kızı albümleri gibi kült olma mertebesine erişti. 21 Mart 2004 tarihinde Yan Yana Fotoğraf Çektirelim albümünü çıkardı. Bu albüm sanatçının en çok satan albümlerinin arasında yerini aldı.

nazan öncel kimdir ile ilgili görsel sonucu

7’n Bitirdin’i 15 Temmuz 2006’da çıkaran sanatçı Aşkım Baksana Bana ile dijital ortamda en çok satılan şarkı olmayı başararak  listelere bir numaradan girdi üç ay liste başı oldu. En son uzun yıllar birlikte çalıştığı müzisyen Hamit Ünadaş’ın Janti albümünün prodüktörlüğünü üstlendi ve şarkılarını kaleme alarak iki şarkıda Janti’ye düet yaparak destek verdi.

Nazan Öncelin Albümleri:

Canın İsterse 1975 TRT Televizyonlarına çıkmaya hak kazandığı ilk şarkı
Yalnız Kalpler 1975 TRT emisyonu
Sana Kul Köle Olmuştum 1978 (45’lik) Melodi Plak
Neden 1981 Eurovision Yarışma Bandı (ilk on beş)
Bir Zamanlar 1981 TRT Emisyonu
Bizden Sesler 1981 (Complation) Liste Başı Kasetçilik
Hırçın Kız 1982 Eurovision Yarışma bandı (ilk on beş)
Yağmur Duası1982 (L.P. Uzun Çalar) Tempo Plak
Bir Hadise Var 1991 (Albüm) Yaşar Plak
Ben Böyle Aşk Görmedim 1994 (Albüm) Yaşar Plak
Göç 1995 (Albüm) Naz Müzik
Sokak Kızı 1996 (Albüm) Raks Müzik
Demir Leblebi 1999 (Albüm) Mert Müzik
Yan Yana Fotoğraf Çektirelim 2004 (Albüm) Hitt Müzik
Bir Şarkı Tut 2005 (3’lü Albüm) Seyhan Müzik
7’n Bitirdin 2006 (Albüm) Avrupa Müzik
Hatırına Sustum 2009 (Albüm) Avrupa Müzik
Tuttum Bırakmam 2010 (Single) DMC
Hayvan 2011 (Albüm) DMC
Bazı şeyler 2014 (Albüm) DMC
Aşkitom 2015 (Single) DMC
Sakin Ol Şampiyon 2016 (Single) DMC

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler