Ana SayfaÜnlülerMustafa Sandal, "Melek Yatırımcı" oldu!

İlgili Postlar

Mustafa Sandal, “Melek Yatırımcı” oldu!

“Son günlerde “Mustafa Sandal Boşanıyor” haberleriyle gündemde yer alan ünlü sanatçı TİM’in düzenlediği Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası’nda yer aldı. Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası kapsamında neler yaşandı ve Mustafa Sandal’ın yaptığı açıklamalara haberimizden ulaşabilirsiniz.

“Girişimcilik konulu bir programımız olacak!”

TİM’in düzenlediği Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftasına “melek yatırımcı” sıfatıyla katılan ünlü şarkıcı Mustafa Sandal, bulunduğu ortamı ve düşüncelerini şu ifadelerle anlattı: “Bir yıldır bu dünyanın içindeyim. Teknolojiyi, yeniliği ve girişimi çok seviyorum. Bir animasyon ve yazılım şirketimiz, dahil olduğumuz uygulamalar var. Yakında bir TV kanalında girişimcilik konulu bir programımız da olacak. Gençlere önerim; cesaretinizi eksik etmeyin. Cesareti olmayan hiç bir fikir, tünelin sonundaki ışığı yakalayamaz”

“Bu özellikler DNA’mda var.”

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda düzenlediği ve ülkemizde inovasyon kültürünün yaygınlaşmasında büyük rol oynayan Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftasının altıncısı İstanbul Kongre Merkezinde devam ediyor. Etkinlikte “Melek Yatırımcı” sıfatı ile bir konferans veren ünlü şarkıcı Mustafa Sandal, müzik kariyerindeki aşamalardan örnekler vererek girişimci gençlere tavsiyelerde bulundu.

Mustafa Sandal, bir yıldan bu yana girişimcilik dünyasının içinde olduğunu belirterek “Teknolojiyi, yeniliği ve girişimi çok seviyorum. Bu özellikler DNA’mda var. Bir melodinin etrafındaki aranjman ve kurgu, o melodiye hit yapabiliyor. Bunlar, diğer alanlardaki girişimlerden farklı disiplinler değil. Bizim de bu alanda güzel bir animasyon ve yazılım şirketlerimiz var. Ring para gibi dahil olduğumuz uygulamalar var. Yakında bir TV kanalında Ver Gazı adında bir programımız da olacak” dedi.

“Çılgın olmak, korkusuz olmak iyidir…”

Genç girişimcilere öğütler vererek konuşan ünlü şarkıcı Mustafa Sandal, “Kimseden korkmayın. Girişimciliğe başlarken, biraz çılgın olmak, korkusuz olmak iyidir” derken, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yanında cesareti olmayan hiç bir fikir, tünelin sonundaki ışığı yakalayamaz. Sizlerin kendinize özgü değişik dokunuşlarınızla her tür girişim daha da ileriye gidecektir. Cesaretinizi yanınızdan eksik etmeyin.” ifadelerini kullanarak genç girişimcileri yüreklendirdi.

Kristal Piksel Ödülleri sahiplerine kavuştu!

Etkinlikte Türkiye’deki oyun geliştiricilerinin ve oyunların gelişmesini teşvik etmek amacıyla 2012 yılından bu yana düzenlenen Kristal Piksel Ödül töreni de gerçekleştirildi. Törende, oyun ve akademi dünyasının önemli isimlerinden oluşan jürinin değerlendirilmesiyle 11 farklı kategoride ödüller dağıtıldı. Bu yıl yapılan 53 başvuru arasından finale kalan 24 oyundan ödül alan oyunlar ve oyun geliştiricileri düzenlenen program kapsamında ödüllerini aldı. Ödül alanlar ise şöyleydi;

Kristal Piksel Ödülü

-Jüri özel ödülü: Otsimo

-Jüri özel ödülü: Motif

-Gelecek Vaadeden Geliştirici: LVL

-Gelecek Vaadeden Geliştirici: Fabric

-Anlatı Ödülü: Eyes of sky

-Yenilikçilik Ödülü: Kubrain

-Görsel Sanat Ödülü: NO70: Eye Of Basir

-Oyun Tasarımı Ödülü: Alchemist’s castle

-İşitsel sanat ödülü: No70: Eye Of Basir

-En İyi PC Oyunu: Conarium

-En İyi Mobil Ödül: Newton

-En İyi Ciddi Oyun Ödülü: Sınıfta

-En İyi VR Oyun Ödülü: Header Goal VR

-Yılın Oyunu: Conarium

 

Ödül töreni sonunda fotoğraf çekildi!

Etkinlikte Türkiye’deki oyun geliştiricilerinin ve oyunların gelişmesini teşvik etmek amacıyla düzenlenen Kristal Piksel Ödülleri de sahiplerini bulduğu etkinlikte TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ödülleri sahiplerine takdim etti. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kristal Piksel Ödül töreni sonrası ödül sahipleriyle toplu fotoğraf çektirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler