Ana SayfaKültür ve SanatFilmlerMüslüm Gürses'in hayatı film oluyor!

İlgili Postlar

Müslüm Gürses’in hayatı film oluyor!

Usta sanatçı Müslüm Gürses’in hayatı film oluyor! Merhum sanatçının hayat hikayesinin işleneceği filmde, Gürses’in hiç bilinmeyen türküleri çalacak. Müslüm Gürses’in filmi ne zaman vizyona girecek? Film hakkında merak edilenler haberimizde…

Müslüm Gürses’in filmi ne zaman vizyona girecek?

3 Mart 2013 tarihinde aramızdan ayrılan usta sanatçı Müslüm Gürses’in hayatı beyazperdeye taşınıyor. “Müslüm” ismi ile izleyici karşısına çıkacak olan filmin, Türkiye ve dünyada Ekim ayında vizyona girmesi planlanıyor.

Müslüm Gürses’i kim oynayacak?

Filmin çekimleri, Müslüm Gürses’in dünyaya geldiği Şanlıurfa, Halfeti’den başladı, Adana’da devam ediyor. Senaryosunu Hakan Günday ve Gürhan Özçiftçi yazarken yönetmen koltuğunda KETCHE (Hakan Kırvavaç) oturduğu filmin yapımcıları ise, ‘Ayla’ filminin yapımcısı Mustafa Uslu ve yapımcı Nuri Yıldırım. Filmde, Müslüm Gürses’e ünlü oyuncu Timuçin Esen hayat verecek.

‘Müslüm’ filminin tanıtımı için bugün bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, filmin yapımcıları Mustafa Uslu ve Nuri Yıldırım, senaristleri Hakan Günday ve Gürhan Özçiftçi’nin yanı sıra Müslüm Gürses’in hayat arkadaşı Muhterem Nur da katıldı. Basın toplantısında filmden ilk görüntüler paylaşıldı.

Hayat hikayesini hep merak ediyordum

Yapımcı Mustafa Uslu, Müslüm Gürses’in hayatını çok merak ettiğini ifade ederek, “Bu projenin içinde olmaktan çok büyük şeref duyuyorum. Çocukluğumuzdan beri hep Müslüm abinin şarkıları ile büyüdük. Çok büyük hayranlığım vardı. Hayat hikayesini hep merak ediyordum. Adana’da yaşadığı ortamda, Alevi ve Ehli Beyt kültürü ile yetiştirilmişti. Bunları okuyordum. Böyle bir projenin içinde olmaktan çok gurur duydum.” diye konuştu. Gürses’i canlandıracak Timuçin Esen için ise, “Birini birine benzetmek gibi bir derdimiz yoktu. Eğer öyle bir şey yapsaydık, amatörce ve taklit olurdu. O nedenle biz Müslüm Gürses tavrı ve tarzıyla şarkı söyleyen bir ses yaratmak, yeni bir duruş yaratmak için yola çıktık. Çok büyük emeği var Timuçin Esen’in. Aşağı yukarı bir yıldır bu proje ile yatıp, kalkıyor. Bu projede gördük ki birinin karakteri ile yaşamaya başladığınızda aslında her şeyiniz ona benziyor. İnşallah Müslüm abinin biyografik hikayesini tertemiz çekip, tıpkı ‘Ayla’ gibi ebediyete intikal ettirebiliriz diye düşünüyorum.” dedi.

Müslüm Gürses evrensel bir sanatçı

Film çekimleri hakkında detaylar veren Mustafa Uslu, “Film Müslüm Gürses’in doğduğu Halfeti’den başlıyor, İstanbul’a geliyor. Biz bütün filmi gerçek mekanlarında çekmeye gayret gösteriyoruz. Filmi gerçek mekanında çektiğin zaman karakterin bilmediğin bir sürü yönünü öğreniyorsun. Adana, Sinanpaşa mahallesinde bize gösterilen kasetlerden sonra Müslüm abinin ağzından hiç duymadığınız türküleri duyacaksınız bu filmde. Biz de o mekanlarda çekim yaparken bunlarla karşılaştık. Bu tip filmlerin tek ihtiyacı olan şey zamandır. Mukaddes ve bizim için çok önem arz eden bir hikaye olduğu için ince eleyip, sık dokuyarak önümüzdeki Ekim ayında Türkiye ve dünyada gösterime sokacağız. Şu anda dünyada gösterime gireceği 12 ülke var. Amacımız bu sayıyı 37’ye çıkarmak. Müzik evrenseldir. Müziğin dini, dili, ırkı yoktur. Zaten Müslüm Gürses evrensel bir sanatçı. Dolayısıyla biz bu evrensellikten yararlanarak, Müslüm Gürses karakterini dünyaya açacağız. Dünyada doktorların yasaklamasına rağmen şarkı söylemeye devam eden, müziğe olan aşkını devam ettiren birisi. Asla müzikten kopmuyor. Bu çok saygı duyulası bir şey.” dedi.

Muhterem Nur: Çok güzel olacağına inanıyorum

Muhterem Nur ise, filmi son derece başarılı bulduğunun altını çizerek, “Çok güzel olacağına inanıyorum. Gördüğüm kadarıyla çok güzel oldu” dedi. Muhterem Nur filmde Gürses’i canlandıracak olan Timuçin Esen hakkında ise, “Oyun gücü güçlü olan bir sanatçı. Kendisini çok beğeniyorum. Olduğu gibi Müslüm’ü sanatıyla oynayacak.” diye konuştu.

Hayatın zorlukları ile nasıl başa çıktığını görmek ilham vericiydi

Filmin senaristi olan Hakan Günday, “Hikaye kendi sesini, kültürünü var etmiş çok büyük bir sanatçıya ait olunca yazım süreci her anı büyük sorumluluk isteyen bir sürece dönüşüyor. Bizim için büyük bir müzik insanını tanımak adına bu olağanüstü bir fırsat. Onun hayatının derinliklerine indikçe bir insanı tanımak, hayatın zorlukları ile nasıl başa çıktığını görmek ilham vericiydi.” şeklinde konuştu.

Müslüm Gürses kimdir?

Timuçin Esen kimdir?

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler