Ana SayfaKültür ve SanatFilmlerMüslüm Gürses'in hayatı film oluyor

İlgili Postlar

Müslüm Gürses’in hayatı film oluyor

Türk müzik tarihinin önemli karakterlerinden Müslüm Baba’nın biyografik filmi geliyor, hem de Ayla’nın yapımcılarından!

Müslüm Gürses’in hayatı ‘Müslüm’ filmi ile beyaz perdede buluşacak. Müslüm Gürses’in doğduğu şehir olan Şanlıurfa, Halfeti’de başlayan filmin çekimleri Adana’da tamamlandı. Filmin Ekim ayında Türkiye ve dünyada vizyona girmesi bekleniyor.

Müslüm Gürses’i Timuçin Esen’in canlandırdığı  filmde sanatçının büyük bir aşkla bağlı olduğu eşi Muhterem Nur’u ise ünlü oyuncu Zerrin Tekindor canlandırıyor.

Filmin yönetmenliğini Ketche lakaplı Hakan Kırvavaç, filmin yapımcılığında ise “Ayla” filmini de çeken Dijital Sanatlar ile ICNN’nin imzası bulunuyor.

Müslüm Gürses’in 1975 yılında Adana Kral pavyon günlerini de etkileyici ve sürükleyici bir dille anlatan filmin startı Ekim ayında başlamıştı.

Filmin senaristi Hakan Günday, “Hikaye kendi sesini, kültürü ile Türkiye’de var etmiş çok büyük bir sanatçıya ait olunca yazım süreci her anı büyük sorumluluk ve özveri isteyen bir sürece dönüşüyor. Bizim için büyük bir müzik insanını tanımak adına bu çok büyük bir fırsat. Onun hayatının derinliklerine indikçe bir insanı tanımak, hayatın zorlukları ile nasıl başa çıktığını görmek ilham vericiydi.” dedi.

Sanatçının hayat arkadaşı Muhterem Nur’un danışmanlığında Gürses’in gerçek hayat hikayesini aktarmayı amaçlayan filmde Timuçin Esen ve Zerrin Tekindor’un yanısıra Ayça Bingöl, Erkan Can, Turgut Tunçalp, Taner Ölmez, Güven Kıraç, Erkan Avcı, Goncagül Sunar, Şahin Kendirci, Erkan Kolçak Köstengil, Caner Kurtaran ve Teoman da rol alıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler