Ana SayfaÜnlülerMüslüm Gürses vefatının 8. yılında anıldı

İlgili Postlar

Müslüm Gürses vefatının 8. yılında anıldı

Arabesk müziğin unutulmaz ismi Müslüm Gürses, ölümünün 8’nci yılında, arkadaşları ve sevenleri tarafından Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Aralarında Gürses’e benzerliği ile dikkat çeken hayranlarının da yer aldığı kalabalık, uzun süre ünlü sanatçının kabri başından ayrılmadı

3 Mart 2013 tarihinde kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Müslüm Gürses için ölümünün 8’nci yıl dönümünde Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi. Gürses’i anmak için Zincirlikuyu Mezarlığı’na saatler öncesinden gelen hayranları, merhum sanatçıya dua etti. Aralarında Gürses’e benzerliği ile dikkati çeken hayranlarının da yer aldığı kalabalık, uzun süre ünlü sanatçının kabri başından ayrılmadı.

BABAMIZI UNUTMADIK

Usta sanatçıya olan benzerliği ile dikkat çeken Yılmaz Tunç, Biz babamızı unutmadık, unutturmayacağız. Her daim kabrinde olacağız. Biz burada bir aile gibiyiz. Hepimiz birbirimizi tanırız. Bir dostluk, bir kardeşlik ortamı var burada. Yılda 4-5 milyon insan geliyor buraya. Bu çılgın bir şey. Gerçekten böyle bir sevgi yok dedi.

 

Arabesk müziğinin mihenk taşlarından Müslüm Gürses, vefatının 8. yılında memleketi Şanlıurfa’da da adını taşıyan müzede sevenleri tarafından yad ediliyor. Tedavi gördüğü hastanede, 3 Mart 2013’te hayatını kaybeden Müslüm Gürses adına vefatından 7 ay gibi kısa bir süre sonra memleketi Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesi tarafından Müslüm Gürses Müzik ve Sanat Müzesi kuruldu.

Müzede, tarzı ve kendine has yorumuyla milyonların gönlüne taht kuran ve hayranlarının Müslüm Baba diye andığı Müslüm Gürses’e ait çok sayıda eşya bulunuyor. Sanatçının bal mumundan heykelinden çıkarttığı taş plaklara, sürekli taktığı güneş gözlüğünden elinden düşürmediği tespihine, çocukluk ve gençlik yıllarına ait fotoğraflarından konserlerde ve günlük yaşamda giydiği kıyafet ve ayakkabılara kadar çok sayıda özel eşyası müzede sergileniyor.

Müzede hayranları, sanatçının “Hasret Rüzgarları” şarkısını dinlerken “Müslüm Baba”nın hayata erken veda edişinin hüznünü yaşıyor, “Adını Sen Koy” parçasıyla da teselli buluyor. Müzeye sanatçının ülke genelindeki hayranlarının yanı sıra Avrupa’da yaşayan gurbetçiler de ilgi gösteriyor.

Müzenin kurulmasına katkı sağlayanlardan Hüseyin Burkankolu, yaptığı açıklamada, Müslüm Gürses’in yerinin doldurulamayacağını söyledi. Müslüm Baba bizim için her şey demektir diyen Burkankolu, sözlerine şöyle devam etti:

29 yıla yakındır Müslüm Baba’nın hayranıyım, ömrümüzü adeta ona adamış bulunmaktayız. Müzenin kurulmasına da katkı sağladım, plaklar ve eserler verdim. Bu müzeye Müslüm Baba hayranlarını bekleriz. İl dışından da rahmetlinin hayranları çok soruyor, ilgileniyor. Yılın her döneminde hakiki Müslüm Gürses sevdalıları buraya çok geliyor. Ben Müslüm Gürses’e 29 yılımı verdim, Biz buraya geldiğimizde sanki Müslüm Baba’nın evindeymişiz gibi hissediyoruz, kasetlerine, kıyafetlerine, resimlerine bakıyoruz kendimizi buluyoruz. Büyük bir duygusal rahatlama oluyor, kendimize geliyoruz.

Müzeye 7 yaşındaki oğluyla gelen Hüseyin Elveren ise her yıl vefat yıl dönümünde sanatçıyı anmak için İstanbul’a gittiğini, bu yıl Kovid-19 salgını nedeniyle gidemediği için de üzgün olduğunu dile getirdi.

Müzeyle teselli olduğunu anlatan Elveren, Buraya gelip, kasetlerini dinleyip, elbiseleriyle teselli oluyoruz. Vefatından kısa süre sonra doğan oğluma Müslüm Baba’nın adını verdim. Benim küçük Müslüm’üm de oğlum. Saçları falan da onun gibi kıvırcık. Oğlumu da çevrem hep Müslüm Baba diye çağırıyor. Bu da bana yetiyor dedi.

Müze sorumlusu Zeynep Yılmaz ise 7 yıldır görev yaptığı müzede Türkiye’nin her yerinden yüzlerce Müslüm Gürses hayranıyla karşılaştığını söyledi.

Misafirlerin özellikle merhum sanatçının vefat yıl dönümünde arttığını anlatan Yılmaz, gurbetçilerin de bölge ziyaretlerinde müzeyi gezmeyi ihmal etmediğini sözlerine ekledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler