Ana SayfaKimdirMurat Karahan Kimdir?

İlgili Postlar

Murat Karahan Kimdir?

Başarılı Opera sanatçısı Murat Karahan kimdir? Murat Karahan kaç yaşında? Murat Karahan aslen nereli? Murat Karahan hangi burç? Murat Karahan hakkında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken her şeyi sizin için bu yazımızda yazdık.

Murat Karahan Kaç Yaşında? Murat Karahan Aslen Nereli? Murat Karahan Kimdir?

Murat Karahan 8 Mayıs, 1977 senesinde Ankara’da dünyaya gelmiştir. Aslen Ankaralı olan başarılı Tenor Murat Karahan, Boğa burcudur.

Murat Karahan Kimdir?

Murat Karahan eğitim hayatını Ankara’da tamamlamıştır. Liseden mevzun olduktan sonra “Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatlar Fakültesi”ni kazanan Murat Karahan, Suna Korad ve Doçent Pekin gibi önemli isimlerden eğitim almıştır.

Okul hayatında birçok konser ve resitalde yer alan Murat Karahan, Suna Korad’ın sahnelediği Dido&Aeneas Operasında başrol alarak büyük bir başarı yakalamış ve ülkemizi Yunanistan ve Fransa’da başarılı bir şekilde temsil etmiştir.

2003 senesinde Bilkent Üniversitesi’nden mevzun olan Murat Karahan, Ankara Devlet Operası’nda “Misafir Sanatçı” olarak çalışmaya başlamıştır. Aynı sene Bilkent Üniversitesi’nde yüksek lisans programına da başlayan Murat Karahan, 2005 senesinde İtalyan Orkestra Şefi Maestro Marco Berdondini’den altığı davet üzerine Roma’ya giderek orada çalışma imkanı yakalamıştır.

Güçlü sesiyle dünya çapında büyük bir ilgi gören Murat Karahan 2005 senesinin sonlarına doğru Bilkent Üniversitesi’nde Doktora programına başlamış ve “Ankara Devlet Operası”na solist olarak kabul edilmiştir.

2007 senesinde Avusturya’da düzenlenen “Hans Gabor Belvedere Şan Yarışması”a katılan Murat Karahan, yarışmada ülkemizi başarıyla temsil etmiştir. Murat Karahan “Ankara Devlet Opera ve Balesi”ndeki çalışmalarına hala devam etmektedir.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler