Ana SayfaDedikoduMurat Boz'un Başı Belada!

İlgili Postlar

Murat Boz’un Başı Belada!

Murat Boz’un Sigortasız İşçi Çalıştırmaktan Başı Belaya Girdi

Şarkıcı Murat Boz’un koreografı Ceren Yılmaz ve dansçısı Mertkan Tapan, avukat Gökhan Alpertunga aracılığıyla mahkemeye başvurdu. Boz’un 2007’den beri dansçılarına sigorta yapmadığı ortaya çıktı. Murat Boz’un böyle bir şey yapmış olması onu seven herkesi şaşırtmakla beraber hayal kırıklığına uğrattı.

Sigortasız Çalıştırdığı Kanıtlandı

Avukat Alpertunga’nın mahkemeye sunduğu dava dilekçesinde, Ceren Yılmaz’ın 2009, Mertkan Tapan’ın ise 2007 yılında Boz’un yanında işe başladığı kaydedildi. Müvekkillerinin belli bir ücret karşılığında Boz’un yanında çalışmaya başladıklarını belirten avukat Alpertunga, “Sosyal Güvenlik Kurumu’na verilmesi gereken belgeler, davalı tarafından teslim edilmemiş ve sigorta primleri de yatırılmamıştır. Müvekkillerimiz ücret karşılığı çalışmasına rağmen, işveren bunu göstermemiştir” denildi.

Mahkeme Dansçıları Haklı Buldu

Müvekkillerinin Boz ile çalıştığına dair fotoğraf ve videoyu da dava dilekçesine ekleyen avukat, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nün bu çalışmaları sigortalı hizmetlerinden sayması gerektiğini belirtti. İş Mahkemesi’nde görülen hizmet tespit davasında, vokalist ve dansçının sigortasız çalıştığı süre belirlendi. Ceren Yılmaz’ın 910 gün, Mertkan Tapan’ın ise 1231 gün sigortasız çalıştığı tespit edildi.

Böyle bir haberin magazin gündemine yayılmasından sonra Murat Boz hayranlarının bu yaptığının emek hırsızı olduğunu ve böyle bir şey yapmış olabileceğine inanamadılar. Murat Boz ise yanlış karar verildiğini öne sürerek tekrar mahkemeye başvurdu.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler