Ana SayfaDedikoduMurat Boz'a 'Özledim' Şoku!

İlgili Postlar

Murat Boz’a ‘Özledim’ Şoku!

Murat Boz’a ‘Özledim’ Şoku!

Fettah Can’ın yazdığı, Murat Boz’un söylediği ve herkesin oldukça sevdiği ‘Özledim’ şarkısı geçtiğimiz zamanlarda Uğur Bayar’ın olduğu iddiası ile gündeme gelmişti. Uğur Bayar, ikiliye açtığı tazminat davasını kazandı. Mahkeme, Boz ve Can’ın 3’er bin TL maddi ve 10 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti.

“Fettah Can’a Güvendik”

Mahkemeye başvurarak dava açan Uğur Bayar, şarkısının izinsiz kullanıldığını ve söz-yazar olarak kendisinin ismi değilde Fettah Can’ın isminin geçtiğini iddia etmişti. Bayar ayrıca, Fettah Can’ın, eseri Murat Boz’un dışında Yunan şarkıcı Giorgos Mazonakis’e de verdiğini belirterek, eserinin aşırılarak ve tahrip edilip izinsiz kullanıldığını iddia etti.

Davanın geçtiğimiz günlerde görülen karar duruşmasında mahkeme, eserin izinsiz kullanılmasından dolayı Murat Boz ile Fettah Can ve Dokuz Sekiz Müzik şirketine 3’er bin liradan 9 bin lira maddi, 10 bin lira da manevi tazminat ödemesine hükmetti. Karara itiraz eden Murat Boz ve Fettah Can, Uğur Bayar’ın beste hak sahibi olduğunu kanıtlayamadığını, 2009’da ihbarname gönderildiğini ve davanın zaman aşımına uğradığını kaydetti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler