Ana SayfaKimdirMuharrem Gürses Kimdir?

İlgili Postlar

Muharrem Gürses Kimdir?

Unutulmaz eserlerden biri olan, ne kadar zaman geçerse geçsin günümüze kadar ulaşmış Hababam Sınıfı projesinde okul sahibi olarak tanıdığımız Muharrem Gürses kimdir? Muharrem Gürses hakkında bilinmeyenler haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Muharrem Gürses Kaç Yaşında? Muharrem Gürses Aslen Nereli? Muharrem Gürses Hangi Burç? Muharrem Gürses Kaç Yaşında Vefat Etti?

Muharrem Gürses, 15 Ağustos 1913 tarihinde Amasya’da doğmuştur. Aslen Amasya’lı olan Muharrem Gürses, aslan burcudur. Muharrem Gürses, 7 Nisan 1999 tarihinde vefat etmiştir.

Muharrem Gürses Kimdir?

Muharrem Gürses, 15 Ağustos 1913 tarihinde Amasya’da dünyaya gelmiştir. İstanbul Öğretmen Okulu’ndan resim öğretmeni olarak mezun olan Gürses, Samsun da öğretmenlik yapmaya başladı.

17 yaşında amatör tiyatro oyunculuğuna başlayan Gürses, 1931 yılında Şehir Tiyatrosuna girdi. Ankara Radyosu temsil kolunda çalıştı. Ses Tiyatrosu, İstanbul ve İzmir Şehir Tiyatroları’nda görev aldı. Gazetelerde tefrika romanlar yazdı.

Fotoromanlar çekti, 1960’lı yıllardan sonra oğlu Atilla Arcan‘nın adını verdiği Atilla Film’i kurdu ve kendi filmlerini çekmeye başladı. Kendi şirketi adına başrollerini oğlu Atilla Arcan‘ın oynadığı kostümlü tarihi filmler çekti. Ardından “Hz. Yusuf’un Hayatı”yla başlayan hazretli filmler geldi. Bu yıllarda 1950’li yıllarda çektiği ve çok iş yapan filmleri ikinci kez çekti. 1970’li yıllarda ise şarkılı, türkülü filmlere imza attı.

Yönetmenlik bir yana, hemen hemen her filminde oyuncu olarak yer alan Muharrem Gürses için, oyunculuğun kendisinde bir hastalık olduğunu döneminde verdiği röportajlarla birlikte bilinmekte. Başarılı oyunculuğu ile herkesin dikkatini çeken Muharrem Gürses, adından sıkça söz ettirdi.

Muharrem Gürses, bir haftada 3-4 film çekmeyi başarmış, oldukça para kazanmasının yanı sıra başarısı ve her filminin tutulması ile de bilinen nadir yönetmenlerden biriydi. 50’lerde “Bir Dağ Masalı”, “sürgün”, “Allahtan Bul”, “İngiliz Kemal” vb. filmlerde oyunculuk yaptı.
Ayrıca 7 romanı, 19 tiyatro, 6 radyo oyunu var. Önemli filmleri: Kubilay (1953), Sazlı Damın Kahbesi (1956), Nemrud (1979).

Muharrem Gürses, 7 Nisan 1999 tarihinde vefat etmiştir.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler