Ana SayfaYaşamModaya Yön Veren Trendyol'a Çinli Ortak! Bekle bizi Avrupa!

İlgili Postlar

Modaya Yön Veren Trendyol’a Çinli Ortak! Bekle bizi Avrupa!

Çinli şirket Alibaba, online ticarette tüm dünyada ilgi görürken Türkiye’de faaliyetlerini sürdüren Trendyol ile stratejik birliktelik yapma kararı aldı. İşte yaşanan son gelişme ile ilgili detaylar.

Alibaba ile Trendyol arasında gerçekleştirilen ortaklıkta anlaşma detaylarına çok fazla yer verilmezken konunun duyurulması büyük bir ilgi gördü. İki firma arasındaki anlaşma için özellikle “stratejik partner” ifadeleri kullanılırken, yatırım tutarı ve ortaklık yüzdeleri paylaşılmadı. Fakat yapılan basın açıklamasında Alibaba tarafından markaya yapılan yatırımın bugüne kadarki en büyük yatırım olduğu ifade edildi.

Birlikte çalışacaklar

İki firmanın birlikte Türkiye’de çalışmalara başlayacağı belirtilirken asıl hedefin büyümenin arttırılması ve operasyonların daha etkin ve sorunsuz bir şekilde yürütülmesi olduğu ifade edildi. Tüm dünya geneline yaptığı satışlarla bu alanda büyük bir deneyime sahip olan Alibaba, Trendyol’a teknoloji, online ticaret, mobil ödeme, lojistik, uluslararası ticaret gibi konularda destek sağlayacak.

Trendyol CEO’sundan açıklama

Anlaşma sonrasında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan markanın kurucusu ve CEO’su Demet Mutlu ortaklık konusunda çok heyecanlı olduklarını söyledi. 8 yıllık bir geçmişi bulunan markanın bugünlere gelmesindeki katkısı olan Mutlu, 5 kişi ile başlayan çalışmaların bugün geldiği noktadan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. “Alibaba hep örnek aldığımız bir şirketti, şimdi onların yatırımı ve desteği ile, Trendyol’u daha da büyük hedeflere, daha çok müşteriye, daha çok ülkeye birlikte götüreceğiz. Alibaba ile birlikte Türk markaları ve üreticilerini yüz milyonlarca müşteriye ulaştıracağız. Türkiye ve çevresindeki dijital ekonomiyi daha önce yaptığımız gibi geliştirmeye, müşterilerimize en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz.” diyerek bu konudaki düşüncelerini dile getiren Mutlu, bundan sonraki süreçte Trendyol’un yükselen bir ivmeye sahip olacağının da ilk sinyallerini verdi.

Mutlu’nun ardından konuşma yapan bir diğer isim ise Alibaba Group Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Michael Evans oldu. Türkiye’nin heyecan verici bir pazar olduğunu söyleyen Evans, Trendyol’u büyük müşteri kitlesine sahip, büyüyen bir marka olarak değerlendirdi.

Trendyol yönetim ekibi değişmeyecek

Trendyol’un kurucuları ve mevcut yönetim ekibinin değişmeyeceğini özellikle vurgulayan Evans, kendilerinin Alibaba’nın bu takıma liderlik edeceğini söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler