Ana SayfaKimdirMirkelam Kimdir?

İlgili Postlar

Mirkelam Kimdir?

Ünlü şarkıcı Mirkelam kimdir? Mirkelam kaç yaşında? Mirkelam aslen nereli? Mirkelam hangi albümleri çıkardı? Mirkelam hangi burç? Mirkelam hakkında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken her şeyi sizin için bu yazımızda yazdık.

Mirkelam Kaç Yaşında? Mirkelam Aslen Nereli? Mirkelam Hangi Burç?

Mirkelam 20 Mayıs 1966 senesinde, İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Aslen İstanbul’lu olan Mirkelam, Boğa burcudur.

Mirkelam Kimdir?

Mirkelam üniversiteye kadar eğitim hayatını İstanbul’da tamamlamıştır. Ailesinin sanata düşkünlüğü ile müzik ve tiyatroyla iç içe büyüyen Mirkelam, 12 yaşındayken babasının çektiği bir kısa filmde oynamıştır. Ünivertise eğitimi için  Kocaeli’ye giden Mirkelam “Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü”nden mevzun olmuştur. Orta okuldan beri müziğe ilgi duyan Mirkelam, öğrencilik yıllarında şarkı sözleri yazmaya başlamıştır. Boş zamanlarında yorum yeteneğini de geliştirmek için sık sık alıştırmalar yapan Mirkelam, İstanbul’a döndükten sonra “Saint Joseph Lisesi Orkestrası”nda amatör olarak solistliğe başlamıştır.

Müzik hayatına bir süre bu şekilde devam eden başarılı sanatçı için dönüm noktası 1986 senesinde Eurovison yarışmasına Kayahan Acar ile birlikte katılması olmuştur. Şarkı elemelerini geçmeyi başaramasa da, sesiyle beğeni toplayan Mirkelam 1987 senesinde Emel Müteoğlu ve Erdal ikilisine, sözü müziği kendine ait olan “Alaturka Benim Canım” isimli parçayı vermiştir.

1994 senesinde Burak Kurt’a “Gel Bana”, “Aman”, “Fidanım”, şarkılarını veren Mirkelam, kendi albümünü çıkarana kadar söz yazarı ve besteci kimliği ile tanınmıştır. Aynı sene İstanbul FM’de Dj olarak çalışmaya başlayan Mirkelam, Nazan Öncel’in back vokeli olarak da çalışmaya başlamıştır. 1995 senesinde ise İskender Paydaş imzasını taşıyan “Mirkelam” albümüyle büyük bir çıkış yakalamıştır. Kısa süre içerisinde büyük bir hayran kitlesi yakalayan başarılı müzisyen söz yazarlığına hale devam etmektedir.

Mirkelam Albümleri

  • 2017 – Mirkelam Şarkıları
  • 2016 – Her Devrin Sonu
  • 2013 – Denizin Arka Yüzü
  • 2010 – RRDP (Rakın Rol Disko Parti)
  • 2006 – Mutlu Olmak İstiyorum
  • 2004 – Kalbimde Parmak İzin Var
  • 2001 – Unutulmaz
  • 1998 – Joker
  • 1995 – Mirkelam

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler